Saint avit loisirs in frankrijk – Op vakantie

Door Jamilla
Saint avit loisirs

We zijn al weer een paar dagen thuis, maar wat hebben we het fijn gehad . Op vakantie met 3 kinderen van 6, 2,5 en 7 maanden, ongeveer 1060 km rijden vanaf Amersfoort. Hoe is de Saint avit loisirs camping met kinderen? Hoe is de camping, het zwembad en alles daaromheen?

Overnachten of doorrijden?

Wij vonden het té ver om dit stuk in één keer door te rijden. Wij hebben besloten om te overnachten net iets onder Parijs. Domain Malar, grote familie kamer met 5 slaapplekken in één kamer. Dit is een super mooie locatie, die vaak gebruikt wordt voor bruiloften. Kosten : €90 incl. ontbijt.

Op de terug weg hebben we besloten om niet meer door Parijs te rijden –> Erg druk en chaos. We hebben daarom overnacht in Le betrot in Estissac. Een oud landhuis met een paardje en katten. De familie kamer is erg groot en heeft een ligbad. Kosten: €98 incl. onbtijt.

Saint avit loisirs – Classic XL huisje mét airco

Stipt om 15u kwamen we aan. Helaas van ons huisje nog niet klaar. We zijn de moeilijkste niet en zijn 10 minuutjes verderop boodschappen gaan doen bij de Lidl. Het huisje was super netjes, de airco stond al aan. De meeste huisjes op deze camping liggen op een schaduwrijke plaats. Sterker nog, wij hadden weinig zon, maar wat waren we blij met de schaduw! De huisjes staan niet hutje mutje op elkaar en de auto kan bij het huisje geparkeerd worden. De camping is erg heuvelachtig, met een buggy of kinderwagen moet je soms best even omhoog duwen. Het terras bij dit type huisje is erg groot, en deels overkapt. Heerlijk! Let op: Niet alle huisjes hebben een airco en het terras overkapt.

Saint avit loisirs classic xl airco

Dit type huisje heeft 3 slaapkamer, ruime badkamer en een apart toilet. Binnen een eettafel met stoelen, driezitsbanks en een fauteuil. Op het terras staat een tafel, met genoeg stoelen voor 6 personen.

De keuken heeft een soort van barretje en is ruim opgezet. Grote koelkast en ruime vriezer. Ondanks dat het huisje een oven en magnetron had, sleep ik wel altijd mijn airfryer mee.

Het zwembad

Het zwembad is één van de redenen dat ik deze camping heb uitgekozen. Glijbanen, verschillende baden, zowel binnen als buiten én een spraypark voor de allerkleinsten. De buitenbaden zijn niet verwarmd, maar na een paar flinke warme dagen voelden we echt al verschil qua temperatuur. Het binnenbad was wat warmer, ben er niet helemaal zeker van of dit verwarmd was. In ieder geval, met een baby van 7 maanden bij ons, hebben we vaak binnen gezwommen.

Verder is het daar gewoon écht genieten, er zijn zat ligbedjes en parasols.

Glijbanen en wildwaterbaan

Yari is 2,5jr en ging zelf van de lange glijbaan af, deze glijbaan is vrij rustig en hij draagt een puddlejumper. De glijbaan komt uit in een ondiepe waterbak. De ‘korte hoge’ glijbaan gaat wat sneller naar beneden en komt uit in een diep zwembad. De Wildwaterbaan is een band verplicht om mee vanaf te gaan. Je hebt daar een snelle en een lange route. Ook daar zijn de kinderen vanaf geweest, maar wel onderbegeleiding van papa. Alleen lukt het niet zo goed.

Het filmpje hier beneden is van de lange glijbaan waar Tess en Yari samen afgingen met de camera.

De camping

Saint Avit loisirs is een niet al te grote camping met ongeveer 330 plaatsen. Voornamelijk huisjes. Een klein winkeltje, waar alleen het broodnodige te koop is. Een kleine speelhal zit voor aan de camping, evenals een speeltuin en een groot terras bij de bar en het restaurant. Op het terras kan je ’s avonds heerlijk zitten bij de georganiseerde avonden.

Ik heb aan Tess gevraagd wat zei mistte op de camping, haar antwoord: Wat meer speeltuintjes over de camping verdeeld zodat zij zelf naar een speeltuintje kan. Er is alleen bij de ingang een grote speeltuin, waar zij niet alleen heen mocht van ons.

Het hoogte verschil is behoorlijk op de camping, maar goed te doen, zowel lopend als met een buggy. Al voelden we onze kuiten wel! ‘S avonds is het na 23u rustig op de camping, de muziek ging vrijwel altijd uit om 23u. Er is één keer een disco avond geweest tot 01.30u, maar dit hebben we niet gehoord.

Quadrijden en trampolinespringen

Wat een beetje onduidelijk was, waren de ‘racebaan en de trampolines’. Deze lagen achter het veld niet direct in het zicht. Je kan hier tegen betaling trampoline springen met een tuigje om en racen op een quad. Dat quadrijden was super leuk, en mocht vanaf 6 jaar. We konden met een afstandsbediening de quad uitzetten als het dreigde mis te gaan. Het quadrijden kostte €6,-

Saint avit Loisirs


Water uit de kraan

Denk eraan dat het water uit de kraan erg veel chloor bevat en niet erg lekker is. Zeker voor de flesvoeding van Boyd, hebben we flessen water gekocht in de supermarkt.

Winkels en restaurants

Op 12 minuten rijden vind je een Intermarche en een Lidl. De Intermarche is erg groot maar op sommige momenten érg druk en de paden smal. (Op zondag is alleen de Intermarche open tot 12.30u)

Eerlijk gezegd zijn we niet uit eten geweest, het warm erg warm en met 3 kinderen is het ook fijn om lekker bij het huisje te eten. In de directe omgeving zijn niet erg veel restaurants. Wel wat kleine franse restaurantjes.

Ohja, ik moest en zou even naar de Action, deze ligt op 40 minuten afstand.

Met welke aanbieder hebben wij onze vakantie geboekt?

Ook dit jaar hebben we weer voor Eurocamp gekozen. (Elk jaar krijg je als vaste klant, extra korting). Dit was de derde keer via Eurocamp. Bevalt ons altijd meer dan prima. Wanneer je kiest voor een little eurocampers camping, dan kan je gratis bijbestellen: Bedrekje, kinderstoelen, babybadje, potje, aankleedkussen etc.

We hadden één keer een probleem met de ketel, Danny heeft toen gebeld en binnen 30 minuten kwamen ze het verhelpen. De volgende dag hadden we een iets groter probleem, ons huisje stond vol met gas. Weer die ketel.. ze kwamen direct en hebben het perfect opgelost! Dat was even schrikken.

We hebben eurocamp goed uitgetest want onze douchekop was ook kapot gegaan, ook toen kregen we super snel een nieuwe bezorgd.

Alle medewerkers van Eurocamp spreken goed Engels. Een enkeling spreekt Nederlands, maar ga daar niet vanuit. Ook op de Receptie van het park spreken ze goed engels.

Wifi op saint avit Loisirs

Die is eigenlijk gewoon slecht. Ik heb de eerste week wifi gekocht voor €30 per week voor 4 apparaten, op sommige momenten werkte dit. Op veel momenten niet. De tweede week heb ik me er niet meer aan gewaagd en heb ik elke keer maar data bijgekocht via mijn provider. Het leek erop, toen het drukker werd op de camping, de wifi slechter werd. Overigens geven ze het ook aan bij de receptie wanneer je de wifi code koopt. Eerst een dag proberen voor €5 om te kijken of je uberhaupt op een plek zit waar je verbinding kan maken.

Facebook Reacties
error: Content is protected !!