Deze snelle havermouttaart is zeer makkelijk om te maken. Heb je ‘s ochtends niet veel tijd om te ontbijten? Bak deze taart dan de dag ervoor en neem hem lekker mee. Ideaal.

Ik heb een notenmix gebruikt met cranberry’s, je kan natuurlijk ook een andere notenmix pakken en er zelf wat cranberry’s aan toevoegen. Of juist weglaten. De appel heb ik er nog extra in gedaan, omdat ik dol ben op appel.

Dit recept kan je zowel in de oven als in de airfryer maken. De hoeveelheid is genoeg voor een kleinere springvorm. Daar kan je makkelijk 2 dagen mee doen.

De baktijd ligt een beetje aan de grootte van je bakvorm en of je de taart wat ‘krokanter’ of wat ‘vochtiger’ wil hebben. Beide is lekker 🙂

 

 

Print

Havermouttaart

Ingredienten:

  • 135 gr Havermout
  • 150 ml Water
  • 135 Notenmix met cranberry's (AH)
  • 1 Banaan
  • 1 Ei
  • 15 gr Lijnzaad
  • 1/2 Appel

Instructies:

  1. Prak de banaan in een kom en voeg daar de overige ingrediënten aan toe. 

  2. Verwarm de oven op 200 graden
    Verwarm de airfryer op 180 graden

  3. Bak de havermouttaart in de oven af in ongeveer 25-30 minuutjes
    Bak de taart in de airfryer af in ongeveer 15 minuten

(Visited 22 times, 1 visits today)