Lekkere herfst stoofpot met prei

Door Jamilla

Bij de herfst hoort natuurlijk een lekkere herfst stoofpot. Het nadeel is altijd dat het flink wat tijd in beslag neemt, maar in het weekend neem ik daar graag de tijd voor! Zo ook vandaag.
Voor dit recept gebruikte ik runder riblappen, maar wellicht dat ander rundvlees ook prima is! Het bockbier wat ik gebruikt heb, was Brand bockbier. Je kan ook andere merken pakken, of zelfs een gewoon biertje.

Voor dit recept ben je zeker 2 uur kwijt aan het stoven van het vlees en de groenten. Ook het snijden van alles, zal wat tijd in beslag nemen. Maar het is absoluut de moeite waard.

Wij hebben deze stoofpot gegeten met gekookte aardappeltjes. Rijst is een prima alternatief als je niet graag aardappels eet.

Lekkere herfst stoofpot met prei

Porties 5 personen

Ingrediënten
  

  • 700 gr Runder riblappen
  • 40 gr Boter
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 Uien
  • 2 Winterpenen
  • 2 Tomaten
  • 1 Appel
  • 1 Paprika
  • 1 flesje Bokbier
  • 1 grote Prei
  • 1,5 el Honing
  • 1 el Appelstroop
  • 1 takje Tijm
  • 1 takje Rozemarijn
  • Zout
  • Peper
  • Kruidnagel

Instructies
 

  • Snij als eerst alle groenten en het vlees in stukjes. Dat werkt het makkelijkst. Pers de knoflook of snijd in kleine stukjes.
  • Doe de boter in de pan en bak de stukjes vlees rondom bruin. Daarna voeg je de ui en de knoflook toe.
  • Na enkele minuten doe je alle groenten erbij en roer voorzichtig. (Dus nog niet de appel)
  • Giet het flesje bier erbij en 100 ml water. Ook de kruiden kan je nu toevoegen. Proef ondertussen, zodat je de kruiden naar smaak kan toevoegen.
  • Laat het op laag vuur ongeveer 45 minuten/1 uur pruttelen.
  • Na deze tijd, voeg je de honing, appelstroop en de appel toe. Laat het nog minimaal 45 minuten pruttelen. Daarna is je herfst stoofpot klaar.

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!