5,K
Deze andijvie schotel kan je prima eten zonder aardappeltjes. Wij hebben het in ieder geval gegeten met lekkere aardappel partjes. Ik had de schotel al een iets van te voren gemaakt, zodat ik wanneer ik thuis kwam de schotel zo de airfryer in kon schuiven.
Zoals je ziet heb ik wel een beetje geknoeid in het schaaltje. Dit schaaltje is niet de hoeveelheid van het recept. Het recept is genoeg voor zeker 3-4 personen wel aangevuld met aardappeltjes.
Eigenlijk eten we nooit andijvie, een enkele keer stamppot met rauwe andijvie en spekjes. Deze schotel heeft daar ook wel wat weg van.
In de oven kan je de schotel natuurlijk ook maken, houd dan een iets langere baktijd aan en zet de temperatuur op 200 graden.
Ingrediënten
- 250 gr Andijvie Aan 1 stronk verse andijvie heb je genoeg.
- 250 gr Gehakt
- 150 gr Gerookte spekjes
- 200 ml/gram Creme fraiche
- 100 gr Geraspte kaas
- 1 el Roomboter
- 2 eieren
- peper
- Zout
- Nootmuskaat
Instructies
- Bak in een pannetje de spekjes uit en zet dit nog even weg.
- Bak in een grote pan het gehakt rul met de roomboter. Schep beetje bij beetje de andijvie erbij en laat de andijvie slinken.
- Meng de creme fraiche met de kaas, eieren,, zout, perer en het nootmuskaat.
- Haal de andijvie - gehakt mengsel van het vuur af en giet het ei mengsel erdoor heen. Roer alles goed door. Roer ook de spekjes erdoor.
- Doe het mengsel in 1 of meerdere ovenschaal(en) en verwarm je airfryer voor op 180 graden. Bak de schotel in ongeveer 15-20 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van je ovenschaal.
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Volg me @knutselenindekeuken
Facebook Reacties