Dit recept voor kaaspops kwam ik op internet tegen, dat moest ik proberen. Je moet er weliswaar even de tijd voor nemen om de kaas te laten drogen. Ga van ongeveer 48 uur uit.
Nou heb ik natuurlijk een voedseldroger, en daar heb ik de kaas in laten drogen, ongeveer 10 uur hebben ze in de voedseldroger gedroogd op 40graden. Ik durfde de temperatuur niet veel hoger te zetten, want ik zag het al gebeuren dat alles ging smelten.
Om de kaas te laten poffen in de oven moeten ze echt hard/leerachtig zijn. Dat ging zo tegen mijn gevoel in. Normaal gooi ik kaas weg als het hard is, of niet goed afgesloten is geweest.
Ik heb jong belegen kaas gebruikt, maar ik vermoed dat het met allen soorten kaas kan. (Plakjes kaas)
*tip: nog lekkerder met een mosterd mayo sausje of de smulsaus.
Ohja, wanneer de kaas eindelijk in de oven mag, blijf er gerust bij kijken want het is zo leuk om te zien. Binnen de kortste keren heb je ronde kaaspops.
Kaaspops uit de airfryer
Eigenlijk denk ik dat dit heel goed kan, ik heb het niet geprobeerd want ik heb geen spatdeksel. Als je die wel hebt, is dat het proberen waard!
Benieuwd naar meer Koolhydraatarme recepten + weekmenu’s? Meld je aan in de onderstaande Facebook groep.
Ingrediënten
- 5 plakken kaas
- Keukenpapier
- evt. paprika poeder
- Een hele hoop geduld
Instructies
- Snijd de plakjes kaas in kleine vierkantjes. En leg deze op een bord onder een keukenpapiertje. Laat dit 48 uur staan.
- *Heb je een voedseldroger? Droog de kaas van 10 uur op 40 graden of tot ze hard/leerachtig zijn.
- Na 48 uur moet de kaas hard/leerachtig zijn.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. En leg de kaas stukjes op een bakplaat/bakpapier en schuif ze in de oven. Blijf er bij, want na 3 minuten zijn ze al goed! Laat ze niet te lang zitten, dan worden ze bitter.
- Wanneer je een airfryer gebruikt, 180 graden en 2a3 minuutjes denk ik . Wel met spatscherm!