Home ReceptenKoolhydraatarm Luchtige kaaspops | low carb | gepofte kaas

Luchtige kaaspops | low carb | gepofte kaas

Door Jamilla

Dit recept voor kaaspops kwam ik op internet tegen, dat moest ik proberen. Je moet er weliswaar even de tijd voor nemen om de kaas te laten drogen. Ga van ongeveer 48 uur uit.

Nou heb ik natuurlijk een voedseldroger, en daar heb ik de kaas in laten drogen, ongeveer 10 uur hebben ze in de voedseldroger gedroogd op 40graden. Ik durfde de temperatuur niet veel hoger te zetten, want ik zag het al gebeuren dat alles ging smelten.

Om de kaas te laten poffen in de oven moeten ze echt hard/leerachtig zijn. Dat ging zo tegen mijn gevoel in. Normaal gooi ik kaas weg als het hard is, of niet goed afgesloten is geweest.

Ik heb jong belegen kaas gebruikt, maar ik vermoed dat het met allen soorten kaas kan. (Plakjes kaas)

*tip: nog lekkerder met een mosterd mayo sausje of de smulsaus.

Ohja, wanneer de kaas eindelijk in de oven mag, blijf er gerust bij kijken want het is zo leuk om te zien. Binnen de kortste keren heb je ronde kaaspops.

Kaaspops uit de airfryer

Eigenlijk denk ik dat dit heel goed kan, ik heb het niet geprobeerd want ik heb geen spatdeksel. Als je die wel hebt, is dat het proberen waard!


 

Benieuwd naar meer Koolhydraatarme recepten + weekmenu’s? Meld je aan in de onderstaande Facebook groep.

Meld je nu aan!

 


Print

Luchtige kaaspops | low carb | gepofte kaas

Ingredienten:

  • 5 plakken kaas
  • Keukenpapier
  • evt. paprika poeder
  • Een hele hoop geduld

Instructies:

  1. Snijd de plakjes kaas in kleine vierkantjes. En leg deze op een bord onder een keukenpapiertje. Laat dit 48 uur staan. 

  2. *Heb je een voedseldroger? Droog de kaas van 10 uur op 40 graden of tot ze hard/leerachtig zijn.

  3. Na 48 uur moet de kaas hard/leerachtig zijn. 

  4. Verwarm de oven voor op 220 graden. En leg de kaas stukjes op een bakplaat/bakpapier en schuif ze in de oven. Blijf er bij, want na 3 minuten zijn ze al goed! Laat ze niet te lang zitten, dan worden ze bitter.

  5. Wanneer je een airfryer gebruikt, 180 graden en 2a3 minuutjes denk ik . Wel met spatscherm! 

 

 

You may also like

5 Reacties

Ron 7 oktober 2017 - 10:41 am

Wat een leuke tip! Ga dit zeker eens maken.

Annie Cleybergh 7 oktober 2017 - 11:59 am

Ga ik proberen

Joyce 7 oktober 2017 - 12:42 pm

Wow, Jamila! Hier wacht ik al een poos op. Vind de cheesepops zo duur, maar zooooo lekker. Ga het gauw eens proberen! Thx!

Anneke Bolt 7 oktober 2017 - 12:54 pm

Ga ik zeker proberen klinkt lekker.

Joke Mokveld 26 augustus 2018 - 6:25 pm

Ik heb ze gemaakt en hoewel ik een flinke fout heb gemaakt, zijn ze heerlijk. Ik heb ze in de voedseldroger nog 3 uur langer laten gaan. Ik had het woordje “leerachtig” over het hoofd gezien. Zo waren ze precies na 10 uur. Enfin, voor de volgende keer! Nu waren ze keihard en zelfs toen popte ze nog, maar niet zo’n mooi kussentje. Het is nu min of meer een luchtige kaassnack. Ik heb één ovenlading zonder kruiden, één met paprika en één met Italiaanse kruiden gedaan. Allemaal heerlijk!

Geef een reactie

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: