Oei, mijn laatste recept is alweer even geleden. Mijn zwangerschap loopt inmiddels aardig richting de laatste weekjes en recepten maken schiet er nog wel eens bij in. Maar, als er dan 1 geplaatst wordt moet het ook een topper zijn zoals deze MonChou flappen.

Note van Danny; Ik vond ze erg lekker. (Hij wilde eerst niet want hij is niet dol op MonChou en niet dol op bladerdeeg. Maar deze combi had hij zo weggewerkt 😉 )

Dit recept is goed voor 10 flappen uit de airfryer of oven.

Wat heb je nodig;

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 200gr. MonChou
  • 200ml slagroom ongeklopt
  • 1 blik vlaaifruit kersen
  • 4 el suiker
  • 1 ei
  • Scheutje vanille aroma
  • Poedersuiker
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. (Verwarm de airfryer voor op 160 graden. Indien je de airfryer gebruikt)
  3. Klop de slagroom stijf samen met de suiker. Mix daarna de MonChou en vanille aroma erdoor. Dek het mengsel af en zet weg in de koelkast.
  4. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en draai het plakje 1 keer om zodat ze plakkerige kant boven ligt.
  5. Schep met een lepel het MonChou mengsel op de plakjes. Dit mogen flinke lepels zijn. (Van punt naar punt zodat je de zijkanten naar binnen kan vouwen)
  6. Schep daarna wat van het kersen mengsel er op en vouw de bladerdeegplakjes dicht.
  7. Klop het ei los en besmeer de bovenkant van het bladerdeeg met ei.
  8. Bak in de airfryer op 160graden in 15 minuten goudbruin.
  9. Bak in de oven op 200graden in 25minuten goudbruin
  10. Bestrooi met poedersuiker

(Visited 1.354 times, 1 visits today)