2,4K
Oei, mijn laatste recept is alweer even geleden. Mijn zwangerschap loopt inmiddels aardig richting de laatste weekjes en recepten maken schiet er nog wel eens bij in. Maar, als er dan 1 geplaatst wordt moet het ook een topper zijn zoals deze MonChou flappen.
Note van Danny; Ik vond ze erg lekker. (Hij wilde eerst niet want hij is niet dol op MonChou en niet dol op bladerdeeg. Maar deze combi had hij zo weggewerkt π )
Dit recept is goed voor 10 flappen uit de airfryer of oven.
Wat heb je nodig;
- 10 plakjes bladerdeeg
- 200gr. MonChou
- 200ml slagroom ongeklopt
- 1 blik vlaaifruit kersen
- 4 el suiker
- 1 ei
- Scheutje vanille aroma
- Poedersuiker
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- (Verwarm de airfryer voor op 160 graden. Indien je de airfryer gebruikt)
- Klop de slagroom stijf samen met de suiker. Mix daarna de MonChou en vanille aroma erdoor. Dek het mengsel af en zet weg in de koelkast.
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en draai het plakje 1 keer om zodat ze plakkerige kant boven ligt.
- Schep met een lepel het MonChou mengsel op de plakjes. Dit mogen flinke lepels zijn. (Van punt naar punt zodat je de zijkanten naar binnen kan vouwen)
- Schep daarna wat van het kersen mengsel er op en vouw de bladerdeegplakjes dicht.
- Klop het ei los en besmeer de bovenkant van het bladerdeeg met ei.
- Bak in de airfryer op 160graden in 15 minuten goudbruin.
- Bak in de oven op 200graden in 25minuten goudbruin
- Bestrooi met poedersuiker
Facebook Reacties