Noodles met pangafilet, pompoen en curry

Noodles met pangafilet, pompoen en curry

Deze noodles met pangafilet is persoonlijk 1 van mijn favoriete gerechten. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook door de fantastische kleuren en de hoeveelheid variaties die je toe kunt passen qua ingrediënten. In dit recept gebruik in pangafilet, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld garnalen, kip, stukjes biefstuk, shoarmareepjes of blokjes tofu wanneer er een vegetariër aanschuift. Deze variaties zijn minstens zo lekker!

Print

Ingredienten:

  • 1 rode peper
  • 100 gram groene currypasta *
  • 150 gram noodles
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 stuks pangafilet of 1 van de andere variaties
  • 1 eetlepel sojasaus
  • olie om te wokken
  • 1 theelepel sereh gemalen citroengras
  • peper en zout naar smaak

Instructies:

  1. Zorg ervoor dat je blokjes pompoen hebt van ongeveer 1 cm groot. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd de peper zo fijn mogelijk.

  2. Dep de vis droog en snijd de vis in mooie kleine stukken.

  3. Zet een ruime pan water op met wat zout en verhit wat olie in de wok (of hapjespan)

  4. Indien je kiest voor iets anders dan pangafilet dan is dit het moment om je vlees/vis/vega even vlug gaar te bakken. Volg je dit recept dan kun je deze stap overslaan en direct naar het volgende puntje.

  5. fruit de currypasta, sereh en de helft van de rode peper op een laag vuurtje (ongeveer een minuutje).

    Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat het geheel ongeveer 12 minuten pruttelen.

    Als de curry te droog dreigt te worden, kun je het beste een scheutje water toevoegen.

  6. Dit was voor mij het moment om de noodles in de pan water te doen voor ik verder ging met de curry, omdat mijn noodles een kooktijd hadden van 5 minuten.

  7. Voeg de sojasaus toe aan de curry. Na deze handeling voeg je de vis toe aan curry en roer je de boel nog 1 keer voorzichtig door, omdat de vis anders uit elkaar valt.

    Dit geheel laat je zachtjes pruttelen tot de vis een mooie garing heeft.

    Indien nodig kan je nog wat peper en zout toevoegen aan de curry.

  8. Giet nu de noodles af en drapeer ze mooi op de de bordjes.

    Verdeel de curry over de noodles en garneer met de overgebleven rode peper (ik had nog wat peterselie over en heb ik deze ook toegevoegd voor de kleur).

* Vandaag ging ik voor het gemak, maar een verse/zelfgemaakte groene currypasta is natuurlijk nog veel lekkerder..Ik maak die volgens onderstaand recept (en als je hem zo maakt kan je hem circa 1,5 week bewaren in de koelkast of invriezen!)

  • 12 groene rawit-pepertjes
  • 125 gram sjalotjes
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sereh (citroengras)
  • 3 plakjes gember
  • 2 ansjovis (uit blik) of een halve theelepel trassi
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 eetlepel verse gesneden koriander (of 1 theelepel korianderzaad)
  • Een klein beetje zeezout

Bovengenoemde ingrediënten zo klein mogelijk snijden en vervolgens flink fijn wrijven met de vijzel (Dit kan ook met de blender, maar ik geef de voorkeur aan de vijzel). Ik voeg zelf altijd een klein scheutje olie aan het te vijzelen mengsel toe om de pasta een mooiere structuur te geven.

 

Geef een reactie