2,6K
Een probeersel uit nood, omdat Danny ipv ricotta, mascarpone heeft mee genomen. (Gelukkig ben ik dit soort fratsen wel gewend van hem ). Omdat we altijd halfvolle melk drinken, heb ik deze ricotta gemaakt met halfvolle melk, wel aangevuld met ongeklopte room. Daarnaast moet je citroensap toevoegen, dat heb ik ook altijd wel in de koelkast staan.
Het maken neemt een klein uurtje in beslag. Ik heb ongeveer 275-300 gram ricotta overgehouden.
Benodigdheden
- Vergiet
- Schone theedoek
Ingrediënten
- 800 ml melk
- 300 ml ongeklopte room
- 50 ml citroensap
- 1 tl zout
Instructies
- Verwarm de melk met room en het zout langzaam totdat het kookt. Voeg daarna de citroensap toe, roet dit goed door en zet de pan weg met deksel erop. Laat dit zeker 20 minuten staan.
- Na 20 minuten leg je de theedoek in het vergiet en giet je het mengsel erin. Het vocht lekt weg, en de ricotta blijft over. Laat dit ongeveer nog 30 minuten uitlekken. Daarna kan je het uit de theedoek scheppen.
- De ricotta blijft ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Volg me @knutselenindekeuken
Facebook Reacties