Hoewel het boerenkool seizoen is afgelopen, zette ik toch een heerlijke boerenkoolschotel mét shoarma op tafel.
Boerenkool met shoarma is nou niet de eerste combinatie waar je aan denkt bij boerenkool. Maar toch een erg verrassende combinatie! Doordat de shoarma gekruid is, hoef je verder geen kruiden toe te voegen.
Ik heb voor de boerenkoolschotel magere kwark gebruikt, maar ook de vettere variant kan je prima gebruiken. De schotel kan je makkelijk van tevoren klaar zetten en later in de oven schuiven. Als de schotel is afgekoeld, verleng dan de oventijd totdat de schotel goed warm is!
Deze schotel is genoeg voor 2 volwassenen en 2 kindjes. Of 3 volwassenen. Ik raad je dan wel aan om er bijv. wat aardappeltjes bij te serveren. (Ik heb alleen de schotel gegeten omdat ik graag koolhydraatarm eet)
Gegratineerde boerenkoolschotel
Ingrediënten
- 400 gr boerenkool diepvries
- 500 gr Shoarma (kip)
- 5 el kwark
- 100 gram geraspte kaas
- 1 ui
- olie/boter om in te bakken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Snijd de ui in stukjes en bak deze in een pan met de shoarma gaar. Voeg daarna de boerenkool toe.
- Zodra de boerenkool in de pan is ontdooid en roer je de kwark erdoor. Verwarm het geheel goed door. Giet het in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas er over.
- Bak de schotel ongeveer 15/20 minuten in de oven.