Rodekool schotel met hachee gehakt

Door Jamilla

image

Dit recept heb ik laatst gemaakt en het was heerlijk! Ik deel de maaltijden vaak op www.thuisafgehaald.nl en het was een succes! Er werden 6 porties afgehaald en de reacties waren ontzettend positief! Tijd dus om het recept hier maar eens te plaatsen.

Ingredienten:
Rode kool (vers of uit pot)
500 gr. Gehakt
1 kg Kruimige aardappelen
Hachee kruiden
1 ui
50 gr. Roomboter
Paneermeel
Warme melk

Voor de gekarameliseerde appeltjes:
1 appel
Suiker
Kaneel

Recept rodekool ovenschotel met hachee gehakt:

Schil de aardappelen en kook deze gaar. Giet de aardappelen af en doe de roomboter erbij. Giet een scheutje warm melk erbij en stamp de aardappelen tot een puree.

Bak het gehakt rul met de gesneden ui. Voeg naar smaak de hacheekruiden toe. Let op dat het niet te zout wordt.

Leg het gehakt mengsel op de bodem van een ingevette ovenschaal, daarboven op de rode kool. ( Ik gebruik altijd rode kool uit een pot, maar je kan ook verse rode kool gebruiken) Als laatste kan de puree erop. Je kan wat paneermeel over de puree strooien voor een krokant laagje. Maar dit is niet perse nodig.

Zet de ovenschotel in de oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.

Gekarameliseerde appeltjes:
Schil de appel en snijd in plakjes. Laat een pan warm worden en strooi hierin wat suiker. Zodra de suiker is gesmolten, leg je de appeltjes erin. Draai ze enkele keren om zodat het suikermengsel om het appelplakje zit. Je kan de gekarameliseerde appeltjes als laatste toevoegen en bij het gerecht serveren.

Eet smakelijk!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!