Aardappelgratin is zo’n recept dat ik wel elke dag kan eten. Zo eens in de zoveel tijd maak ik deze aardappelgratin en eten we dit lekker simpel met wat groenten en een stukje vlees.

Ik heb veel gratin recepten geprobeerd, maar deze is mijn favoriet.

Dit recept kan je ook gebruiken als kerstrecept.

Wat heb je nodig?

800-1000gram aardappels vastkokend
250 ml slagroom
Geraspte kaas
Knoflook (vers of poeder)
Zout naar smaak

Aardappelgratin recept

Verwarm de oven voor op 200 graden

Schil de aardappels en snijd deze in dunne plakjes. Ik gebruik de rasp om dunne plakjes te krijgen. De plakjes zijn dan lekker dun en snel gaar. Zo hoef je de aardappels niet voor te koken.

Vet de ovenschaal in met wat boter of olie en leg hierin de aardappelplakjes.

Maak een mengsel van de slagroom, een handje vol kaas en wat knoflookpoeder en zout. Giet dit over de aardappels. Zorg dat het mooi verdeelt. Je kan altijd even voorzichtig wat omscheppen.

Als de aardappelplakjes allemaal net onder staan met het slagroom mengsel, heb je genoeg gebruikt.

Strooi als laatste wat extra geraspte kaas over de aardappeltjes en schuif de schaal de oven in. 

Laat de aardappels in ongeveer 30a45 minuten gaar worden. Je kan eventueel de schaal afdekken met aluminium folie, zodat de korst niet te bruin wordt.

(Visited 5 times, 1 visits today)