Voor alle zoetekauwen (waaronder ikzelf) die dol zijn op lekkers… Een heerlijk citroen havermout kruimel gebak/reep/iets. Ik kan het niet echt een naam geven. Maar 1 ding is zeker, het is verrukkelijk! Het zijn wat ingrediënten, maar het meeste heb je wel in huis. Het fijne is dat je voor de bodem als voor de kruimellaag het zelfde deeg gebruikt.

Ik gebruikte een ovenschaal die zonder mandje in de bak van de airfryer past. Dit recept is genoeg voor dat formaat. Maak je het recept in de oven? Neem dan niet een al te grote ovenschaal!

Ik heb stiekem al even geproefd toen het nog warm was, maar het is echt lekkerder als je het compleet laat afkoelen in de koelkast.

 

Print

Romige citroen havermout repen

Ingredienten:

Bodem + Kruimellaag

  • 80 gr Bloem
  • 55 gr Havermout
  • 1/2 tl Vanille aroma
  • 1 mespuntje Zout
  • 1 mespuntje Baking soda
  • 45 gr Lichte basterdsuiker
  • 50 gr Suiker
  • 90 gr Roomboter

Citroen vulling

  • 200 gr Gecondenseerde melk
  • 60 ml Citroensap vers (2 citroenen)
  • 1 el Citroenrasp
  • 1 Eigeel

Instructies:

  1. Smelt de boter in een pannetje. Zodra de boter gesmolten is, haal van het vuur en voeg de vanille aroma toe.
  2. Mix de rest van de ingrediënten voor de bodem door elkaar en voeg het roomboter mengsel toe. Mix alles goed, zodat het een kruimelig deeg wordt.
  3. Vet een ovenschaal in met wat roomboter of olie. Verwarm vast de airfryer op 160 graden.
  4. Druk een klein laagje van het deeg in de ovenschaal en druk het goed aan.
  5. Bak de bodem 10 minuten op 160 graden.
  6. Roer ondertussen de ingrediënten voor de citroenvulling door elkaar. Giet dit mengsel bovenop de bodem.
  7. Strooi het overige bodem deeg in kruimeltjes over de citroen vulling.
  8. Bak het geheel af in 20 minuten op 160 graden in de airfryer. Laat na het bakken, het goed afkoelen en plaats daarna in de koelkast. Zo krijg je het lekkerste resultaat! Het is ook beter te snijden als het afgekoeld is.
(Visited 19 times, 1 visits today)