Gisteren heb ik dus een heerlijk stoofpotje gemaakt. De foto’s laten helaas wat te wensen over, maar ik kan je garanderen dat de smaak echt heerlijk is.

Het is dus een stoofpotje met heel veel kruiden en een Marokkaanse tint. Dit komt vooral door de gebruikte ras el hanout en de overige kruiden.

Voor dit recept heb ik magere riblappen gebruikt, maar ander lekker rundvlees of bijvoorbeeld kip zou ook moeten werken. Of een tajin in plaats van een braadpan.

Ik heb er een frisse salade van wortel, komkommer en wat yoghurt bij geserveerd, maar rijst of naanbrood zou ook een perfecte combinatie zijn! Een zoete aardappel toevoegen of wat blokjes pompoen lijkt me ook heerlijk.

Print

Ingredienten:

De basisingredienten

  • 300 gram rundvlees in grove stukken gesneden
  • olijfolie
  • 400 gram kikkererwten uit blik uitgelekt hield ik 240 gram over
  • 1 blikje tomatenpuree of een flinke scheut ketchup
  • 200 gram tuinbonen ik gebruikte diepvriesbonen, ontdooid
  • 500 ml groentebouillon gewoon van een blokje

Het kruidenmengsel

  • een beetje zeezout
  • een beetje vers gemalen peper
  • een mespuntje chilipoeder
  • een eetlepel ras el hanout ik had een zakje van Verstegen
  • een theelepel gemalen komijn afgestreken
  • een theelepel kaneelpoeder
  • een theelepel gemalen gember
  • een halve theelepel kerriepoeder
  • een mespuntje gemalen koriander
  • 4 tenen knoflook in dunne plakjes gesneden

Instructies:

  1. Verhit wat olijfolie in de pan en bak hier de plakjes knoflook goudbruin in. Voeg hier vervolgens de stukken rundvlees aan toe en bak dit in circa 5 minuten rondom bruin. Dit deed ik op middelhoog vuur.

  2. Zet het vuur lager en voeg de tomatenpuree/ketchup toe. Roer het geheel goed door elkaar en voeg vervolgens het kruidenmengsel er door tot het geheel een mooie egale kleur heeft.

  3. Voeg vervolgens de bouillon toe en roer alles weer goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en doe vervolgens het deksel schuin op de pan en zet de pan op een laag pitje.

  4. Na een uur is het tijd om de kikkererwten en de tuinbonen toe te voegen. Blijf het geheel wel zo nu en dan doorroeren en voeg wat water toe als de massa te droog wordt. Plaats het deksel wederom schuin op de pan.

  5. Laat het geheel nog ongeveer een uur tot anderhalf sudderen. Op dat moment moet het vlees lekker zacht zijn en de bonen/erwten ook. Indien nodig kun je nu nog wat extra kruiden toevoegen. Dit geheel naar smaak uiteraard 🙂

Eet smakelijk!

(Visited 7 times, 1 visits today)