2 weken geleden ontving ik een pakketje met daarin 3 zakken Bugles. Naturel, Nacho Cheese en Sweet Chili.Β Samen met de meiden van 2wmn.nl en de andere dames die mee doen, maken we ieder 3 lekkere vultips. De een nog lekkerder dan de ander.
Als ik Bugles koop, en geloof me, die koop ik nog al eens, koop ik altijd de Nacho cheese. Nu ik alle drie de smaken in huis had, waren ze allemaal wel erg lekker. Volgende keer moet ik dus 3 zakken kopen omdat ik niet kan kiezen! HΓ© Vervelend.
9 van de 10 keer vul ik de Bugles met Smeerkaas of Monchou(of de neppe variant van de Lidl).
Maar, wat ga ik er nu in stoppen Hartig, zoet⦠een combinatie van beide?
Uiteindelijk heb ik 4 lekkereΒ vultips voor jullie. (En een tip voor omgekeerde Bugles)
– Roomkaas met pittige mango-jalapeno jam
– Warme brie met knoflook en rozemarijn
– Een friszure parmezaanse kaas vulling met een vleugje mosterd en creme fraiche
– Zoete uien met creme fraiche en balsamico azijn
En weet je, niet alleen in de Bugles zijn die perfecte vullingen, maar wat dacht je van een lekker toastje⦠Jummie. De pittige mango-jalapeno jam, kan je zelfs bewaren en bijv. op een boterham met kaas smeren of tussen je tosti!
Als laatste deel ik ook een extra tip voor het omgekeerde Bugles hapje.
Recepten:
Roomkaas met pittige mango-jalapeno jam:
250 gr. mango fijn gesneden
50 ml witte wijnazijn
1 el sojasaus
90 gr. Suiker
1 cm gember geraspt
1,5 el maizena
2 el water
green Jalapeno relish (bij de supermarkt verkrijgbaar)
- Doe de mango, azijn, soja saus, suiker en gember in een (saus)pannetje. Verwarm dit op middelmatig vuur en blijf roeren totdat het kookt. (zodat de suiker oplost). Laat ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken. Je krijgt een dikker papje. Je kan eventuele grote mango stukken wat fijn drukken.
- Doe de green jalapeno relish erbij. Een paar kleine kneepjes is voldoende. Zo krijgt het net dat beetje extra pit.
- Meng de maizena met het water in een kopje en giet dit bij het mango-jalapeno mengsel. Blijf roeren totdat het voldoende ingedikt is.
- Laat nu je mango-jalapeno jam afkoelen.
- Meng een deel van de jam met de roomkaas en roer dit door elkaar. Doe de roomkaas in een bakje en giet de rest van de jam erbij. Dit blijft er gewoon boven op liggen.
- Vullen maar!
Warme brie met knoflook en rozemarijn
1 Brie
2 Teentjes knoflook fijngesneden
Rozemarijn
Olijfolie
- Snijd de witte randen van de brie. Snijd de brie in blokjes.
- Doe de gesneden knoflook en rozemarijn bij elkaar met een drupje olijfolie.
- Leg de brie in een pannetje en doe ook het knoflook en rozemarijn mengsel erbij.
- Verwarm het langzaam en blijf roeren.
- Zodra de brie volledig is gesmolten, doe je het in een kommetje en genieten maar!
Een friszure parmezaanse kaas vulling met een vleugje mosterd en creme fraiche.
100 gr. creme fraiche
1 tl mosterd
Parmesaanse kaas geraspt
- Meng alle ingrediΓ«nten met elkaar.
- Je kan eventueel nog wat zout en peper toevoegen
- Vullen maar!
Zoete uien met creme fraiche en balsamico azijn
150 gr. ui fijn gesneden
1,5 el roomboter
mespuntje cayennepeper
20 ml water
1 tl balsamico azijn
40gr creme fraiche
peper/zout
- Bak de uien in de roomboter met de peper, zou en cayennepeper, voor ongeveer 10 minuten zodat ze glazig worden op hoog vuur. Blijf de uien omscheppen.
- Bak de uien na 10 minuten nogmaals 10 minuten op laag vuur. Zodat ze goudbruin worden.
- Voeg na 20 minuten het water toe en laat het nog verder pruttelen totdat het water is opgenomen.
- Haal de uien van het vuur en doe de balsamico azijn erdoor.
- Laat het uienmengsel afkoelen
- Zodra het mengsel is afgekoeld kan je de creme fraiche er door roeren.
- Vullen maar!
DΓ© omgekeerde Bugle
En ja, daar is de Omgekeerd Bugle! Zo maak je lekker hapjes nΓ³g lekkerder door de bugle erboven op te plaatsen. Lekker een extra krokantje.
Zo zie je maar weer, soms kost het even wat extra moeite voor een lekkere vulling. Maar wat je er voor terug krijgt is zeker de moeite waard! Ik vind deze Bugles vul Challenge geslaagd en wij hebben lekker gesmuld op de bank!