Ovenschotel met sperziebonen en aardappel

Ovenschotel met sperziebonen en aardappel

wp-1473497701554.jpegDeze ovenschotel is eigenlijk heel simpel. Omdat wij niet zo dol zijn op gekookte aardappels, heb ik de aardappels geraspt, eigenlijk meer het aardappelgratin effect. Alleen dan nu met boontjes, spekjes en kaas. En om het helemaal makkelijk te houden, heb ik sperziebonen uit pot gebruikt, die hoef je niet voor  te koken.

Print

Ovenschotel met sperziebonen en aardappel

Aantal: 2 Personen

Ingredienten:

  • 500 gr Aardappels Geraspt
  • 1 potje Sperziebonen
  • Spekjes
  • 150 ml Slagroom
  • Geraspte kaas

Instructies:

  1. Bak de spekjes. Ze hoeven niet helemaal krokant te zijn. Net wat je zelf lekker vindt.
  2. Leg de geraspte aardappels op de bodem. Doe daar bovenop de spekjes en als laatste leg je daarboven op de sperziebonen.
  3. Giet de slagroom over de ovenschotel heen en maak het af met wat geraspte kaas.
  4. Plaats de ovenschotel 15 minuten in een op 180 graden voorverwarmde airfryer. Of 25-30 minuten in de oven op 200 graden.

7 reacties

  1. Maar hoelang moet het in de oven als je verse boontjes gebruikt ??

    1. Author

      Hoi Willeke!
      Ik zou eerst de boontjes in de pan gaar koken en dan op de zelfde wijze de ovenschotel maken 🙂

      Groetjes Jamilla

  2. Vraagje zijn dit ongekookte aardappelen die je raspt?

    1. Author

      Hoi hoi, dat klopt 🙂

    1. Author

      Hoi Thea,

      Ik bedoel ongeklopte slagroom 🙂

      Groetjes Jamilla

    2. Ik maak dit ook geregeld maar gebruik dan rösti in plaats van geraspte aardappel. En inplaats slagroom doe ik crème fraiche en inplaats spekjes is shoarma vlees ook heel lekker. Alles wel even voorbakken

Geef een reactie