Toast met tonijn en een pittig sausje

Toast met tonijn en een pittig sausje

Toast met warme tonijnGister had ik de zoete toast met kokos en vandaag een heerlijk warme toast met tonijn en een pittige saus. Beter (en lekkerder) kan je de week niet starten. Ik heb het op een bruine boterham gedaan, maar een witte kan natuurlijk ook en is misschien nog net iets lekkerder.

De saus is op basis van mayonaise met Sriracha saus, heel pittig, je hebt daar echt maar 2 drupjes van nodig. Je kan ook slasaus of een yoghurt gebruiken voor de saus.

Print

Toast met tonijn en een pittig sausje

Aantal: 4 boterhammen

Ingredienten:

Tonijn totas

  • 1 blikje Tonijn op water
  • 1 grote Augurk
  • 25 gr Gesmolten boter
  • 20 gr Geraspte kaas
  • 2 el Huttekase Optioneel
  • 1/2 ei
  • 4 boterhammen
  • Zout
  • Peper

Saus

  • 1 el Mayonaise
  • 2 drupjes Sriracha saus
  • 1 Scheutjes Water

Instructies:

Tonijn toast

  1. Roer alle ingrediënten voor de tonijn toast, behalve de boterhammen door elkaar.
  2. Beleg de boterhammen met het mengsel. Strooi er nog wat extra peper over.
  3. Bak de broodjes in een voorverwarmde airfryer op 180 graden in 5 minuten krokant. In de oven bak je de broodjes in ongeveer 10-12 minuten krokant op 200 graden.

Saus

  1. Roer de mayonaise, de sriracha en een klein beetje water door elkaar totdat je een dunne saus krijgt. Proef even of je de saus niet te scherp vind. Zo nodig kan je wat extra mayo toevoegen. Als je de saus nog wat te dik vind, kan je wat water toevoegen.

Geef een reactie