Ik ben dol op Cheeseburgers, vooral als ik ze zelf maak.
Ik heb het gehakt rauw in de broodjes gedaan. Je kan ook eerst burgertjes maken en kort bakken in de airfryer 3-4 minuten als je dat fijner vindt.

Voor dit recept gebruikte ik van Danerolles petit pains. Je kan kleine broodjes maken met 1 bolletje deeg, of grote broodjes met 2 bolletjes deeg. Ik vond de grote versie fijner werken. Maar dan haal je maar 3 broodjes uit een blik.

Print

Gevulde cheeseburger broodjes

Ingredienten:

  • 1 blik Danerolles Petit pains
  • 300 gr. Gehakt
  • 1 ui
  • 3 el tomatensaus
  • 1 el Green jalapeno relish (optioneel)
  • Augurk
  • Chedder kaas
  • Zout/peper
  • Bakboter

Instructies:

  1. Snijd de ui fijn en bak deze goudbruin.
  2. Kruid het gehakt met zout en peper en voeg ook de gebakken uitjes toe. Je kan eventueel het gehakt kruiden naar je eigen smaak.
  3. Kleine broodjes: pak 1 bolletje deeg en snijd doormidden. Rol beide delen rond uit met een deegroller. Grote broodjes: Rol 2 delen deeg rond uit. Een onderkant en een bovenkant.
  4. Leg op 1 deel deeg een bolletje rauw gehakt en druk dat plat zodat je een burgertje krijgt. Leg daarboven op een plakje augurk, wat tomatensaus en cheddar kaas. (Als je van pittig houdt, kan je ook een drupje green japapeno relish erover doen.)
  5. Maak het broodje dicht door een ander deel deeg eroverheen te leggen en de randen goed aan te drukken.
  6. Verwarm de airfryer op 180 graden bak de broodje af in ongeveer 8-12 minuten. Het ligt er aan hoeveel gehakt je erin doet. Heb je veel gehakt, dan kan het wat langer erin. Maar houdt wel goed het broodje in de gaten.
(Visited 6 times, 1 visits today)