Aardappelspiesjes met een romige kruidensausje

Aardappelspiesjes met een romige kruidensausje

Aardappel spiesjesAardappel, spek en ui is altijd een goede combinatie. Daarom nu samen op 1 stokje. Lekker voor op de BBQ of in de airfryer. (In de oven kan het ook). Het sausje maakte ik op basis van roomkaas en mayonaise, verdund met water. Daar heb ik Streu Mi kruiden door heen gedaan. http://www.streumi.nl/. Heerlijke kruiden die je voor verschillende toepassingen kan gebruiken. (Ik vertel je er later meer over, we gaan deze kruiden namelijk testen met het testpanel!)

Heb je de kruiden niet in huis? Gebruik dan andere kruiden voor het sausje wat je lekker vind!

Print

Aardappelspiesjes met een romige kruidensausje

Aantal: 2 Personen

Ingredienten:

  • 6 Krieltjes of kleine aardappelen
  • 1 ui
  • Spekjes

Saus

  • 1 el Roomkaas
  • 1 el Mayonaise
  • 1 scheutje Water

Overig:

  • Satestokjes

Instructies:

  1. Week de stokjes in water, zodat ze straks niet aanbranden.
  2. Was de krieltjes en maak ze goed droog. Snijd ze in plakjes. (niet te dik, maar ook niet te dun)
  3. Snijd de ui half door. Snijd de helften 1 of 2 keer door zodat je mooie stukjes krijgt voor aan je spies.
  4. Rijg eerst een plakje van het krieltje aan de spies, daarna 2 spekjes en daarna een stukje ui. Ik doe meestal 4 a 5 plakjes aardappel erop.
  5. Je kan de spiesjes nu lekker op je bbq leggen, of in de airfryer. In de airfryer --> 180 graden voorverwarmd 10 minuten. Je hoeft ze niet in te sprayen met olie.

Saus

  1. Meng de roomkaas, mayonaise door elkaar en voeg beetje bij beetje wat water toe, tot je de gewenste dikte krijgt.
  2. Voeg daarna de kruiden toe. Je kan ook andere kruiden aan het sausje toevoegen, bij kerrie, knoflook etc.

Geef een reactie