Weer zo’n heerlijke quiche. Dit keer met andijvie. Wist je dat andijvie heel gezond is en maar 14 calorieën per 100 gram bevat? Daarnaast zit andijvie boordevol vitamine A & C. Deze quiche kan je ook makkelijk als tussendoortje eten.
800 gram andijvie gesneden
600 gram gehakt
250 gram spekjes
200 gr. Crème fraiche
Geraspte kaas
3 eieren
Bladerdeeg
Laat het bladerdeeg vast ontdooien en verwarm de oven voor op 190 graden.
Bak de spekjes uit. Zodra ze goed zijn, haal je ze eruit en bak je het gehakt rul in dezelfde pan. Beetje bij beetje doe je de andijvie erbij totdat deze geslonken is.
Vet de springvorm in en bedek de vorm met het bladerdeeg.
Doe het gehakt, andijvie en de spekjes in de vorm. Meng eieren met de creme fraiche en giet dit mengsel over het gehakt. Als laatste strooi je wat kaas erover. Nu kan de quiche ongeveer 40 minuten de oven in.