Heerlijke Nasi Goreng. Nog lekkerder dan van de chinees. Makkelijk & Goedkoop!

Print

Nasi Goreng


Aantal: 8

Ingredienten:

  • 500 gr. Basmatirijst Of gewone rijst = Goedkoper
  • 150 gr. Prei Fijn gesneden
  • 150 gr. Ham In blokjes van 2x2cm
  • 4 eieren Bakken en scrambelen
  • 1 ui Fijn gesneden
  • 1 rode peper Fijn gesneden
  • 1 ltr. Kippenbouillon
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 1 mp Vetsjin Mespuntje,
  • 1/2 tl Laos
  • 1 tl Djinten Komijnzaad
  • Zout/peper

Instructies:

  1. Maak 1 liter kippenbouillon van 2 bouillonblokjes. Wanneer deze kookt, 500 gram rijst toevoegen en kook de rijst zoals op de verpakking staat.
  2. Snijd de groenten en vleeswaren heel fijn. De ham snijd ik meestal in vierkantjes en ik gebruik gewoon plakjes schouderham.
  3. Laat een grote wokpan heet worden en giet er een scheutje zonnebloemolie in. Doe de groenten erin en bak deze een paar minuutjes. Bak ondertussen in een andere pan 4 eieren. Klopt de eieren door elkaar zodat je ‘scrambled eggs’krijgt.
  4. Bak de gekookte rijst mee met de groenten voor ongeveer 5 minuten. Daarna kan je de vleeswaren en de eieren toevoegen.
  5. Voeg als laatste de kruiden toe naar smaak. Ik denk dat ik zelf minder gebruik dan een 1/2 theelepel per soort. Maar dit kan je zelf uittesten wat je lekker vind.
  6. Eet de nasi met wat kroepoek of eventueel wat sate. Het is het lekkerst om de rijst in de ochtend of vroeg in de middag al te koken ( Het kan ook een dag van te voren). Zo kan de rijst volledig afkoelen voordat je de rijst meebakt met de groenten en de kruiden waardoor het de lekkere smaakt krijgt.

(Visited 35 times, 1 visits today)