Babi pangang

Door Jamilla

image

Dit recept wilde ik toch eens proberen. Babi Pangang zoals die van de chinees en zónder zakjes? Zo lekker zou ik het nooit krijgen dacht ik. Maar toch proberen. En ja hoor! Wauw, wat was dit lekker. Wij hebben het gegeten met Nasi Goreng (ook al zo lekker).

Ingrediënten: voor 2 personen:

Schouderkarbonades of varkenslappen. (Ik heb in mijn geval schouderkarbonades gebruikt. Ik heb hiervoor 770 gram gekocht(4 karbonades), maar houd er rekening mee dat er minder aan overhoud omdat er bot aanzit.

Voor de saus:
2 DL water
½ TL sambal
1 EL citroensap
½  klein blikje tomatenpuree
2 EL suiker
1 EL gembersiroop
½ TL knoflookpoeder
2 ½ EL ketchup
½ TL Djahé
Maïzena

Breng het vlees in een ruime pan water aan de kook. Laat deze koken tot het vlees gaar is. Je kan het ook langer laten koken, zodat het vlees wat malser wordt. Maar dit is niet noodzakelijk.
Wanneer je het vlees er uit haalt, snijd het in reepjes en dep het goed droog. Laat het ook afkoelen. Zorg dat al het vocht uit het vlees is omdat je het straks gaat frituren.

Zet de friteuse vast aan, zodat de olie vast warm wordt. Dit kan op 180 graden.  Wil je liever niet frituren? Dan kan je het ook onder de grill in de oven leggen natuurlijk, of gewoon in de oven. Door het te frituren krijg je het krokante laagje eromheen wat het extra lekker maakt.

Maak ondertussen de saus; Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat een paar minuutjes zacht doorkoken.

Klopt de maizena met een beetje water los, en doe dit bij de saus. De saus heeft ongeveer de dikte van yoghurt nodig. Iets dunner kan natuurlijk ook.

Zet de saus van de hittebron. En frituur de stukjes vlees kort zodat ze een lekker knapperig korstje krijgen. Laat de stukjes vlees uitlekken en giet er wat saus overheen.
Eet smakelijk!

TIP! –> Eet deze babi pangang met Nasi goreng. (Net zo lekker als van de chinees!)

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!