Bananen smoothie én mijn grootste kookblunder

Door Jamilla

Wat mijn bananen smoothie en de grootste kook blunder met elkaar gemeen hebben? Nou vooruit, daar komt ie;

Steeds vaker las ik overal dat je bananen in kon vriezen, ik dacht dat is handig. Maak ik er een lekkere smoothie van met wat melk en yoghurt. Dus wat doe ik, ik gooi jawel, 2 hele bananen in de vriezer. Inclusief schil. De volgende dag haal ik ze eruit om een bananen smoothie te maken. OEPS! een bevroren banaan kan je natuurlijk niet pellen…

Ik heb serieus even staan denken hoe anderen dat dan doen. Gelukkig is het kwartje toch gevallen 😅

Dus gister maar 2 bananen netjes in plakjes gesneden in ingevroren. Dat werkt echt een stuk beter haha!

Daarom deel ik gelijk het recept van mijn bananen smoothie. Ondanks dat het niet erg warm weer is, heb ik wel bevroren bananen gebruikt. Gelukkig hoorde ik niemand klagen 🤣 Maak de smoothie af met een kaneelstokje en een steranijs, zo heb je een gezellig glaasje op tafel staan. (Leuk voor de feestdagen)

Dit recept is goed voor ongeveer 600ml. Ik gebruik per glaasje 100ml, je zou ook 150ml kunnen inschenken maar meer zou ik niet doen. Dan wordt het té veel.

Bananen smoothie

Wat heb je nodig?

  • 2 bevroren bananen
  • 200ml melk
  • 200gram yoghurt
  • 1a2 el honing
  • Vleugje kaneel
  • Blender

Snijd of probeer de bevroren banaan los te krijgen. (Beetje hakken en wrikken. Die van mij zat als een klont aan elkaar, dat kan je niet zo in de blender gooien)

Doe ook de yoghurt, melk, honing en wat kaneel in de blender en blenderen maar!

Schenk in hoge glaasjes, en decoreer zo nodig met kaneel(stokje) en/of steranijs.

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!