Bloemkool en broccoli met chorizo

Bloemkool en broccoli met chorizo

Deze koolhydraatarme maaltijd is makkelijk en snel. Ik heb er broccoli en bloemkool bij gegeten. Maar je kan ook kiezen voor alleen broccoli of alleen bloemkool. Deze keer heb ik de roosjes heel gelaten en gekookt. Maar rijst ervan maken kan ook heel goed!

Dit recept is voor 2 personen. Ik heb geen hoeveelheid bij de bloemkool en broccoli gezet, kijk zelf even hoeveel je ongeveer per persoon eet. 🙂

Heb je personen aan tafel die wel koolhydraten eten? Kook dan een aardappeltje of rijst erbij.

Wat heb je nodig?

– broccoli

– bloemkool

– chorizo 250 gram in plakjes

– rode ui fijn gesneden

– knoflookteentje fijn gesneden

– 100 ml slagroom

– peper/zout

– champignons 150gram fijn gesneden

– bakboter

Kook de broccoli en bloemkool roosjes gaar.

Bak ondertussen de champignons, rode ui, knoflook en de chorizo in een pan met wat boter. Giet daarna de room toe en laat iets inkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Eet smakelijk!

1 reactie

Geef een reactie