Bloemkool/broccoli stamppot met kaas en spekjes

Door Jamilla

Ik ben geloof ik een beetje op de bloemkool & broccoli tour. Er gaan bij mij zeker 2 bloemkolen per week doorheen. Ook vandaag lag het weer op mijn bord.

Het fijne aan dit recept is dat het weer makkelijk te combineren is met je gezin die misschien niet koolhydraatarm eet. Ik ben thuis de enige die koolhydraatarm eet. Dat vergt af en toe wat creativiteit. Zeker omdat we ook een lief meisje van bijna 3 aan tafel hebben zitten.

Dit recept is voor 2 personen die koolhydraatarm eten. Eet je alleen koolhydraatarm? Gebruik dan de helft van de hoeveelheid bloemkool. Geef de persoon die wel koolhydraten eet wat gepureerde aardappels. Broccoli, spekjes en kaas kan je dezelfde hoeveelheid aanhouden.

Lekker met een stukje kip, gehaktbal of een speklapje!

Wat heb je nodig?

-1/2 bloemkool

– 1/2 broccoli

– 125 gram spekreepjes

– 3a4 plakjes kaas. (Jonge kaas bijv.)

– peper en zout

Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes en kook deze gaar. De bloemkool mag goed gaar zijn, omdat we deze gaan ‘stampen’.

Bak ondertussen de spekjes uit. En leg de plakjes kaas op elkaar en snijd er blokjes/reepjes van.

Zodra de bloemkool goed gaar is, giet je deze af en stamp je het fijn. Nu het nog heet is, doe ik een deel van de kaas erdoor zodat het lekker smeuïg wordt. Ook de spekjes incl. bakvet kunnen er bij in.

Als laatste giet je de broccoli af en stamp/prak je door de bloemkool heen. Breng op smaak met peper en zout.

Ik strooi de laatste stukjes kaas erover zodra de maaltijd op het bord ligt.

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!