Bloemkool risotto met spinazie en chorizo

Bloemkool risotto met spinazie en chorizo

Risotto is een van de vele dingen die je eigenlijk niet kan/mag eten vanwege de vele koolhydraten die er in rijst verstopt zitten. Natuurlijk kan je dat gewoon van bloemkool maken. Ik was er een beetje huiverig voor, maar ik heb smakelijk gegeten. In vergelijking met het originele recept mét rijst, is deze koolhydraatarme risotto qua smaak niet heel verschillend. Ik denk zelf dat ik die met bloemkool lekkerder vind. Misschien ook wel omdat je weet dat je extra gezond bezig bent en meer groente binnen krijgt. (Dat geeft me toch een goed gevoel)

Dit recept is genoeg voor 2 personen. Wij eten er chorizo bij, maar als je liever geen vlees eet laat je dit weg 🙂 Ik denk niet dat je het echt mist.

Print

Koolhydraatarme risotto met spinazie en chorizo

Dit gerecht is genoeg voor 2 personen

Ingredienten:

  • 200 gram geraspte bloemkool rauw
  • 100 gram spinazie vers
  • 200 gram tomatenblokjes blik
  • 200 ml groente bouillon
  • 100-150 gram chorizo
  • 1 ui
  • fetakaas naar smaak
  • boter om in te bakken

Instructies:

  1. Snijd de chorizo in dunne plakjes en bak deze aan kort aan beide kanten. Je kan dit in een beetje boter doen, maar zonder kan ook. Haal de plakjes uit de pan en zet even aan de kant.

  2. Snijd de ui fijn en bak deze in de pan. Na enkele minuten kan je de geraspte bloemkool meebakken.

  3. Giet bij de bloemkool kleine beetjes bouillon. Elke keer een beetje zodra het opgenomen is. Daarna ook de tomaten blokjes en laat het vocht in de pan nog even verder verdampen. 

  4. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Roer het af en toe door.  Verkruimel de feta kaas en voeg deze toe aan de bloemkool risotto. (50 gram gebruik ik)

  5. Als je de chorizo warm wilt hebben, doe deze dan terug in de pan en verwarm nog even mee.  Eet smakelijk 🙂

Geef een reactie