Broccoli courgette schotel | Koolhydraatarm |

Broccoli courgette schotel | Koolhydraatarm |

Dit recept kan je ook als quiche maken met bladerdeeg op de bodem. Maar aangezien ik het graag koolhydraatarm wil, zónder bladerdeeg.

Het recept is genoeg voor 1 persoon als je het als lunch of avondeten eet. Je kan er eventueel nog wat sla bij doen.


Wat heb je nodig?

  • 100gr. Broccoli roosjes
  • 100gr. Courgette reepjes
  • 100ml slagroom (slagroom)
  • 1 ei
  • 1 handje geraspte kaas
  • 1 tl pesto (optioneel)
  • 25 gram noten (optioneel)
  • Zout/peper naar smaak
  • Bakboter

Kook de broccoli roosjes bijna gaar. Bak ondertussen de courgette reepjes in een pan met wat boter. (Ik vind het lekker als de randjes bruin worden)

*Verwarm de oven voor op 200 graden

* Verwarm de airfryer voor op 170 graden

Meng de slagroom, ei, pesto, peper, zout en de noten door elkaar. Leg de broccoli roosjes in een kleine ovenschaal en rol de reepjes courgette op en druk die tussen de broccoli.

Giet het mengsel in het ovenschaaltje. Strooi als laatste de kaas erover.

* Bak de schotel in de oven in ongeveer 25-30 minuten gaar

* Bak de schotel in de airfryer in ongeveer 15 minuten gaar.

Geef een reactie