Broccoli ovenschotel met ricotta

Broccoli ovenschotel met ricotta

Deze ovenschotel is last minute bij elkaar bedacht. De bedoeling was om gewoon broccoli te eten, eventueel met een sausje. Maar aangezien ik toch nog wat ricotta, spekjes en ui had die op moesten heb ik er een lekkere koolhydraatarme ovenschotel van gemaakt.

Normaal gesproken gebruik ik vaak crème fraîche in schotels, maar deze keer probeerde ik eens ricotta. En met succes. Het geeft een fijne zachte smaak aan de schotel. Ricotta bevat meer koolhydraten (ricotta 5gr khd – creme fraiche 2,5 gr. khd) maar minder vetten dan crème fraîche (ricotta 13gr vet – creme fraiche 30gr vet). Een prima alternatief dus

Dit recept is genoeg voor 2 personen en een peutertje. We hebben het in combinatie gegeten met gevulde kip die vind je hieronder:

Zoals je misschien al is opgevallen, heb ik voor beide recepten ricotta gebruikt. Je hebt 1 bakje nodig a 250 gram en houdt eigenlijk niets over. Zodat je het niet weg hoeft te gooien. Ik heb een hekel aan recepten waar ik blijf zitten met ingrediënten die ik amper gebruik.

Heb je gezinsleden aan tafel die wel koolhydraten eten? Bak of kook er dan wat aardappeltjes bij 🙂

Print

Broccoli schotel met ricotta

Ingredienten:

  • 125 gram ricotta
  • 2 eieren
  • 1 broccoli in roosjes gekookt
  • 1 ui gesneden
  • 100 gram gerookte spekjes
  • 75 gram geraspte kaas
  • zout/peper

Instructies:

  1. Verwarm de oven op 200 graden

  2. Bak de spekjes samen met de gesneden ui. Snijd ook de gekookte broccoli roosjes wat kleiner en doe ze in de pan bij de spekjes erbij.

  3. Doe de broccoli, spek en ui in een ovenschaal. Voeg zo nodig wat peper en zout toe.

  4. Meng de ricotta met de eieren en de kaas. En giet dit over de broccoli heen. Bak de schotel ongeveer 25 minuten tot het mooi goudbruin is. 

Geef een reactie