Oké, ik moet iets bekennen. Deze combinatie was niet de bedoeling. Ik wilde eigenlijk de kip omwikkelen met spek, maar het ontbijtspek was nergens te bekennen. Dusss… daar sta je dan. Ik kan daar serieus chagrijnig van worden. Vooral omdat ik daar zoveel zin in had. Helaas pindakaas.

Gelukkig zag ik daar de ketchup en het nieuwe idee was geboren. Voordat je begint over alle koolhydraten in ketchup, kijk eens naar de ketchup zonder toegevoegde suiker. (9,5khd per 100 gram) Het zit in een potje en kost €0,99.

 

Zoals je ziet, heb ik nog wat geraspte kaas over de kip gestrooid. Dit kan je ook weglaten. Wij hebben deze kip gegeten bij een broccoli ovenschotel die vind je hier :

 

Print

Gevulde kip met ricotta en ketchup

Ingredienten:

  • 300 gram kip
  • 100 gram ricotta
  • ketchup naar smaak
  • zout/peper naar smaak

Instructies:

  1. Snijd de kip open. (Als het kan met een vleeshamer even plat slaan, maar is niet perse nodig). Smeer in met ricotta en wat ketchup. Voeg zo nodig wat zout en peper toe. En weer dichtvouwen. 

  2. Verwarm de oven op 200 graden en bak in 30 minuten gaar. (Controleer na 30 minuten of het goed gaar is)

  3. Verwarm de airfryer op 180 graden en bak de kip in 18 minuten gaar. 

*  Als je het lekker vindt, strooi dan nog wat geraspte kaas over de kip 

(Visited 232 times, 1 visits today)