champignonsaus 

Champignonsaus voor groente of vlees

 

Van deze saus kan ik altijd zo smullen. Bij brocolli, over vlees, en ja, zelfs op mijn boterham gaat deze champignonsaus wel eens!

 

Ingredienten:

250 gr. Champignons in plakjes

250 ml runderbouillon

1/2 uitje fijn gesneden

Teentje knoflook (hoeft niet perse)

1a2 el bloem

100 ml slagroom

Beetje boter

Evt. Maizena (als redmiddel)

 

Bereiding:

Doe de gesneden ui en knoflook in een pan met wat boter en bak deze kort. Doe dan de champignons erbij. Bak dit samen totdat de champignons geslonken en gaar zijn.

 

Zet de warmtebron lager en strooi de bloem erover. Laat dit heel kort mee bakken en het vocht opnemen.

 

Beetje bij beetje giet je de bouillon erbij. Totdat de bouillon weer is ingedikt, dan giet je er weer wat bij.

 

Als laatste giet je de slagroom erbij.  Even doorroeren nog en klaar! Het lijkt ingewikkeld, maar dat valt reuze mee.

 

Mocht je saus te dun blijven? Roer dan wat maizena los in een kopje met een laagje water. Giet dit dan bij je saus. Je ziet dat je saus gelijk dikker wordt.

 

Is je saus te dik? Maak dan nog wat extra bouillon en giet dit er beetke bij beetje bij.

(Visited 36 times, 1 visits today)