DIY | Wit zoutdeeg maken

Door Jamilla
wit zoutdeeg

Met wit zoutdeeg maak je de leukste creaties! Zo heb ik gister de handjes van ons neefje en Yari erin gedrukt. Maar ook vormpjes uit het zoutdeeg steken werkt perfect.

Het deeg is zeker niet plakkerig, goed kneedbaar en het blijft mooi wit tijdens het opdrogen en het afbakken!

Het enige nadeel ten opzichte van zoutdeeg gemaakt van bloem is dat je dit zoutdeeg even moet verwarmen om het een mooi deeg te vormen. Maar dat is denk ik juist de kracht van dit fijne witte zoutdeeg.

Wat heb je nodig?

  • 95 gram Maizena
  • 130 gram Zout
  • 170 ml water Water

Meng deze drie goed door elkaar, je hebt nu een erg waterig papje. (Ik dacht dit wordt helemaal niks). Doe het in een pannetje en zet het vuur laag. Blijf roeren, je zal merken dat het op de bodem wat begint te stollen. Blijf goed roeren, het liefst met een garde. (Werkt het best). Mocht het nog te snel gaan haal dan even het pannetje van het vuur en roer even flink door.

Je zal zien dat het een deeg wordt die makkelijk loslaat van de randen in de pan. Wanneer dit niet het geval is, is het deeg nog te waterig en zal je het nog even ( kort) moeten verwarmen.

Kneed het deeg nog even na met de hand. Laat het wit zoutdeeg nu verder afkoelen.

Wit zoutdeeg bakken of laten drogen?

Ik heb mijn knutsels op 50 graden (in mijn airfryer) gebakken ongeveer 1,5/2 uur. Dit ligt ook een beetje aan de dikte van het deeg. In de oven zal het waarschijnlijk iets langer zijn, houd dan 2,5/3uur aan. In de oven kan je beter 70 graden aanhouden.

Heb je iets meer geduld? Dan kan je de figuurtjes ook laten drogen op bijvoorbeeld de vensterbank. Dit duurt echt wel een paar dagen.

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!