Pittige kip

Door Jamilla
pittige kip

Dit recept voor pittige kip is zeer makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Lekker bij een stamppot met bijvoorbeeld wortels, prei of andijvie.

Pittige kip te pittig?

Vind je ook dat iets te snel te pittig is? Halveer dan de sambal, maar ik denk dat dit recept ondanks dat het pittige kip is, niet ontzettend pittig is. Het heeft net een beetje extra pit!

Dit recept is zeker genoeg voor 2 personen. (Of 3 kleinere eters)

Ben je dol op kip? Probeer dan ook eens dit recept voor Sticky Kip

pittige kip

Pittige Kip

Pin

Ingrediënten

  • 350 gr kipdijfilet in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 30 gr ketjap manis
  • 30 gr Chilisaus
  • 10 gr sambal of naar smaak
  • olie of boter om te bakken

Instructies

  • Verwarm de olie of boter in een pan en bak de kip met de ui bijna gaar.
  • Meng de ketjap, chilisaus en de sambal en giet dit bij de kip. Laat dit ongeveer 10 minuten op hoog vuur bakken. Roer het af en toe door.
  • Zet het vuur zachter en laat het nog een geruime tijd zachtjes pruttelen en verder inkoken. (30-60 minuten)
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!