Home Recepten Sticky kip | Hoe maak je dat?

Sticky kip | Hoe maak je dat?

Door Jamilla
Recept sticky kip maken

Een makkelijk recept voor Sticky kip uit de pan. Ik gebruik hiervoor het liefst kipdij filet, dat is lekker mals. Maar kipfilet kan je natuurlijk ook gebruiken!

Wat is Sticky kip?

Je hebt er vast wel eens gehoord. Misschien ook wel eens gemaakt. Je kan het op veel manieren maken. Zo heb je een zoete variant maar ook een pittige variant. Maar vooral is het Sticky, ofwel ‘plakkerig’. De saus laat je flink inkoken, door de suiker en honing blijft er een stroperige saus aan de kip plakken.

Hoe maak je Sticky kip?

Dit gerecht heb ik in een pannetje gemaakt. Maar in de oven of airfryer kan het ook, dat zal ik binnenkort eens uitproberen. Zoals je op de foto ziet, heb ik de kipdijfilet heel klein gesneden, maar je kan de stukken kip ook wat groter laten. (Ik heb de de kip in de sushi gebruikt, vandaar dat ik het klein gesneden heb)

Variëren

Deze kip kan je op verschillende manieren eten. Zo heb ik de kip in de sushi gedaan, wat een groot succes was. Maar ook met wokgroenten en rijst maak je hier in een hand omdraai een verrassend lekker gerecht van! Heb je meer snack trek? Doe dan de kip lekker op een stokbroodje met bijvoorbeeld wat seroendeng of atjar ernaast/erover.

Print
Recept sticky kip maken

Hoe maak je sticky kip?

Je kent het vast wel, maar hoe maak je dat nou eigenlijk? Het is echt niet moeilijk en het kan bijna niet mislukken!

Ingredienten:

  • 350 gr Kip(dij)filet in stukjes gesneden
  • 35 gr ketchup
  • 35 gr ketjap manis
  • 35 gr honing
  • 35 gr basterdsuiker wit
  • 1 el mosterd
  • 1 snufje knoflookpoeder
  • 1 scheutje olie om in te bakken

Instructies:

  1. Meng de Ketchup, ketjap, honing, suiker en mosterd en roer dit goed door. Zet het nog even weg.

  2. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de kip bijna gaar met het snufje knoflookpoeder. Giet daarna de saus over de kip en laat het verder bakken, net zolang tot het begint in te dikken.

  3. Zodra je de pan van de warmtebron afhaalt, zal de saus nog iets verder indikken. Kijk even aan hoe dik je de saus wil hebben. Je kan het best een tijd laten inkoken.

Dol op kip?

Probeer dan eens krokante kip met Doritos, een favoriet bij ons thuis! Voor zowel in de oven als in de airfryer!

You may also like

2 Reacties

saskia de troyer 1 februari 2020 - 11:19 pm

is het gewone tomaten ketcup

Jamilla 2 februari 2020 - 2:50 pm

Hoi Saskia,

Je kan inderdaad de gewone tomaten ketchup gebruiken 🙂 Lekker makkelijk!

Geef een reactie

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: