Deze frikandel twisters zijn makkelijk als snack. Het bekende frikandelbroodje maar dan anders! Ik maakte voorheen al eens mini frikandelbroodjes in mijn airfryer. Natuurlijk mag ook de curry niet ontbreken!
Per 2 frikandellen heb je 2 bladerdeeg plakjes nodig. De frikandellen snijd je over de lengte door de helft en deze heften nogmaals over de lengte halveren.
Ik vind frikandel broodjes vaak een hap vol met bladerdeeg, hoewel ik dol ben op bladerdeeg hapjes, kan dit me net te veel zijn. Daarom heb ik er voor gekozen om het bladerdeeg om de frikandel te twisten. Het ziet er ook nog eens leuk uit! Zet het bijvoorbeeld op tafel tijdens een feestje!
Ik heb een airfryer gebruikt, namelijk de Philips XL. Ik heb de frikandel twisters per 6 gebakken, zo liggen ze niet op elkaar tijdens het bakken.
Welke frikandellen kan ik gebruiken?
In principe kan je elke frikandel gebruiken. Normale frikandellen geschikt voor frituur, maar ook speciale oven frikandellen. Ik gebruik zelf de ‘normale’ frikandellen. Die kunnen prima in airfryer of oven. (Ze zijn ook gewoon goedkoper)
Welke curry gebruik je?
Voor mij is er maar één ‘echte’ curry. Dat is de curry van Oliehoorn, verkrijgbaar in een kleine of grote fles. Iets duurder dan andere varianten, maar dubbel zo lekker! Dus als ik je een tip mag geven; probeer deze curry eens uit!
Frikandel twisters
Ingrediënten
- 2 frikandellen in 4 gesneden over de lengte
- 2 plakjes bladerdeeg ontdooid
- curry (Oliehoorn curry is erg lekker)
Instructies
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden / verwarm de oven voor op 200 graden.
- Plak de 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar, zodat je een groot rechthoek hebt.
- Deze besmeer je met curry. Daarna snijd je de bladerdeeg in 8 repen van boven naar beneden.
- Pak een reep bladerdeeg op en wikkel deze om een frikandel heen.
- Bak de twisters in de airfryer af op in 8 minuten. In de oven duurt het ongeveer 15-20 minuten.