Havermoutrepen met chocola, rozijnen en kokos

Door Jamilla
havermoutrepen

‘Mam, zullen we weer eens wat samen maken? Misschien iets wat ik mee kan nemen naar school ofzo?’ Daar ben ik wel voor te porren, en dat weet ze. Samen kwamen we op deze havermoutrepen. Chocola, rozijnen en kokos doen het altijd goed.

Het recept is genoeg voor 10 havermoutrepen. Het beste bewaar je de repen in de koelkast. Omdat het gemaakt is met onder andere kokosolie, zal de reep weer zacht worden als je deze buiten de koelkast bewaard.

Ben je geen kokosfan? Dan laat je dit er gewoon uit!

De repen moeten zeker 3 uur uitharden, houd daar rekening mee.

havermoutrepen

Havermoutrepen met chocola, rozijnen en kokos

Pin
Porties: 10 repen

Ingrediënten

  • 180 gr havermoutvlokken
  • 90 gr honing
  • 65 gr kokosolie
  • 50 gr chocolade stukjes Bijv. chocolade rocks van Callebaut (Denotenshop)
  • 50 gr rozijnen
  • 25 gr geraspte kokos
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje zout

Instructies

  • Meng de havermoutvlokken met de chocolade, rozijnen, kokos, kaneel en zout.
    180 gr havermoutvlokken, 50 gr chocolade stukjes, 50 gr rozijnen, 25 gr geraspte kokos, 1/2 theelepel kaneel, snufje zout
  • Verwarm in een pannetje de honing met kokosolie tot dit gaat borrelen/schuimen. Giet het mengsel dan bij de rest van de ingrediënten. Roer het goed door.
    90 gr honing, 65 gr kokosolie
  • Doe in bijv. een ovenschaal/bakvorm een stuk bakpapier en schep hierin het mengsel. Druk dit goed aan en schuif in de koelkast voor zeker 3 a 4 uur.
  • Bewaar de repen ook in de koelkast!
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!