3,1K
Deze Foe yong hai uit de airfryer is een heerlijk gerecht. Makkelijk en snel. Het sausje moet je wel in een pannetje maken, maar de omelet met de groenten kan lekker in de airfryer. In dit recept heb ik ui, wortel en prei gebruikt maar je kan ook champignons, paprika of erwtjes.
Je kan de groenten van de voren nog heel even kort koken, maar dat heb ik niet gedaan. Dan blijft de groenten wat knapperig.
Ingrediënten
- 4 Eieren
- 1/2 Ui
- 1/2 Winterpeen
- 1/2 kleine Prei
- paar Bamboescheuten
- Zout/Peper
Saus
- 1/4 Ui
- 120 ml Water
- 2 el Ketchup
- 1 el Sweet chili saus
- 1 tl Citroensap
- snufje Suiker
- klein stukje Geraspte gember
- Maizena
- Zonnebloem olie
Instructies
Saus
- Snijd de `1/4 ui voor de saus in fijne stukjes en bak dit in wat olie in een saus pannetje. Na 2 minuten voeg je de ketchup toe.
- Roer het geheel door en voeg ook het water toe. Ook de chili saus kan er in.
- Doe ook de gember, citroensap en suiker erbij naar smaak. Breng het aan de kook.
- Roer de maizena met wat water los en doe dit door de saus, totdat het wat dikker is.
- Je kan de saus nog even wegzetten.
Ei
- Snijd alle groenten fijn en meng door de 4 eieren in een kom. Voeg wat zout en peper toe.
- Giet het mengsel in een ovenschaaltje wat in je airfryer past. Verwarm de airfryer op 180 graden. Bak het ei af op 160 graden in 12-15 minuten. Roer om de zoveel minuten het ei even door.
- Schep na 15 minuten, als je ei gaar is de saus erover en verwarm dit nog ongeveer 3-5 minuten.
- Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Volg me @knutselenindekeuken
Facebook Reacties