Deze week maakte ik een wortel prei gratin. Koolhydraat arm (10,5 kh) . Daarbij hebben we een heerlijk stuk zalm van 140gr. met roomboter en knoflook gegeten.
Totaal heeft deze maaltijd 11,7 koolhydraten per persoon.
Vet: 57,1 gram
Eiwit: 55,5 gram
Calorieën: 889
Sinds donderdag ben ik gestart om koolhydraat-arm te eten. Ik ben dol op room, boter en kaas, vandaar ook deze keuze. Het voelt heel gek, want je moet bij dit ‘dieet’ 1,5x je gewicht aan vet naar binnen werken elke dag. Dat is zo tegenstrijdig, zeker als je wil afvallen. Dat is vooral even wennen. Omdat je weinig koolhydraten binnen krijgt heb je andere brandstof nodig om de dag door te komen, vandaar het aantal vet.
Daarnaast kijk je naar de hoeveelheid eiwitten die je per dag eet. Dat moet gelijk zijn aan je gewicht. Weeg je 75kg, dan eet je 75 gram eiwit per dag.
Ik eet ongeveer 30-50 koolhydraten per dag. Ik moet zeggen, het gaat me redelijk goed af. Soms heb ik wel wat trek in zoetigheid, maar dat werk ik wel weg met een koolhydraat-arm toetje, dat zal ik een deze dagen nog posten.
Houd je je niet bezig met koolhydraat-arm eten? Geen paniek en lekker dit gerecht maken, want het is absoluut lekker!
Ingrediënten
- 75 gr. Wortel
- 75 gr. Prei
- 50 ml. Slagroom Ongeklopt
- 1/2 Ei
- 50 gr. Geraspte kaas
Zalm
- 140 gr. Zalm
- 1 teentje Knoflook
- 20 gr. Roomboter
Instructies
- Snijd de wortel en prei in stukjes en bak deze kort in de pan.
- Doe de gebakken wortel en prei in een ovenschaal. Meng het ei met de kaas en de slagroom en giet dit over het prei-wortel mengsel.
- Bak in de airfryer in ongeveer 15 minuten af op 180 graden. (Dit ligt ook aan je ovenschaal, tussendoor dus even kijken)
Zalm
- Snijd de knoflook fijn en meng deze met de roomboter. Je kan de roomboter even in de magnetron wat laten smelten, dat smeert wat beter uit.
- Giet de boter en knoflook over de zalm heen en pak de zalm in aluminium folie. In 8-10 minuten op 180 graden in de airfryer is de zalm gaar.