Deze frisse cottage cheese met selderij en walnoten wist ik niet goed te benoemen. In eerste instantie dacht ik aan een dip, maar het ‘dipt’ niet lekker. (Het is wel lekker 😉 ) De mix is daar te grof en niet vloeibaar genoeg voor.

Je zou het best kunnen omschrijven als een smeersel. Je kan dit smeersel prima gebruiken tussen was gegrilde courgette, plakje boterhamworst, ham, rosbief etc..

Maar ook op een stukje komkommer zou dit absoluut niet mis staan. En ondanks dat er al bleekselderij in zit, zou je zelfs een stukje bleekselderij erbij kunnen eten.

Zo zie je, je kan er alle kanten mee op. Warm of koud. Je kan het zelfs makkelijk van te voren bereiden. Ik had bezoek en heb dit van te voren al gemaakt zodat ik alleen nog de courgette hoefde te grillen.

Frisse ricotta met bleekselderij en walnoten

Dit recept is genoeg voor meerdere porties. Als je alleen bent of geen grote eter bent kan je het recept ook halveren.

Het is wel handig als je een kleine hakmolen hebt om de ingrediënten in te maken. Fijn snijden kan natuurlijk ook 🙂

Wat heb je nodig?

  • 200 gram cottage cheese
  • 2 stengels bleekselderij
  • 60 gram walnoten
  • 40 gram gesmolten boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • Paprika poeder, peper en zout
  • Worcestershiresaus saus

Maak de bleekselderij schoon en maal deze in de hakmolen fijn. (Of snijd fijn)

Maal ook de walnoten, knoflook en het uitje fijn. Doe dit dan bij de cottage cheese en roer dit goed door.

Smelt de roomboter en giet dit door het mengsel heen. Roer het daarna goed door. Breng op smaak met paprika poeder, worcestershiresaus en peper/zout.

(Visited 33 times, 1 visits today)