Rucola stamppot met monchou

Door Jamilla
rucola stamppot koolhydraatarrm

Rucola stamppot. Dit was vroeger echt een ‘no-go’ voor mij. Toen ik heeel lang geleden in de stad werkte tegen over de hema, haalde ik tussen de middag een baquette belegd met rosbief, mayo en rucola. Maar de rucola haalde ik ervan af. Ik vond het toen niet lekker. De afgelopen jaren heb ik het wel leren eten. (Net zoals je bier en koffie ook kan leren drinken, hoewel ik het beide niet lust) 

Dus vandaag een stamppot met jawel, Rucola op het menu. En wat hebben we zitten smullen. Ik heb geen aardappels gebruikt, maar bloemkooipuree. Wat dit gerecht gelijk koolhydraatarm maakt. De Monchou geeft een zachte smaak aan de puree. Wat parmezaanse kaas en kruiden erdoor en je hebt een heerlijke basis. Het enige wat je dan moet nog doen is de rucola erdoor.
Ook niet zo’n fan van rucola? Doe er dan wat minder door heen, of snijd de rucola fijn.

* Danny vraagt me wat ik allemaal aan het doen ben. Enthousiast reageer ik; ‘een recept typen’. ‘Oh’ zegt hij, waarover? Ik; ‘Over de rucola stamppot’. Danny; ‘Zet er maar bij dat ik het lekker vond’. Dus bij deze 😀 *

Wij hebben er wat vis bij gegeten, maar je zou ook gehaktballetjes of speklapjes bijvoorbeeld erbij kunnen doen. Wat jij wil 😉

rucola stamppot koolhydraatarrm

Rucola stamppot met kaas en tomaatjes

3.50 van 2 stemmen
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 400 gram Bloemkoolroosjes
  • 50 gram Monchou
  • 20 gram Pijnboompitten
  • 50 gram Zongedroogde tomaatjes fijngesneden of naar smaak
  • 20 gram Rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Tijm naar smaak Vers of gedroogd
  • Peper/zout

Instructies
 

  • Kook de bloemkoolroosjes gaar en pureer/stamp deze met de monchou. Doe ook de kaas, zongedroogde tomaatjes en tijm erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Als laatste roer je de rucola erdoor.
  • Rooster de pijnboompitjes kort in een pannetje goudbruin en strooi deze over de stamppot. Eet smakelijk! 
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!