1,6K
Yes!
Het is gelukt.. een kruidcake zonder een enorme bak suiker! Fijnfijn!
Er kan eventueel nog een geraspte appel door voor een smeuïgere cake , maar ik heb dit eerlijk gezegd niet gemist.
Ingrediënten
- 225 gram volkoren meel
- 6 theelepels koekkruiden
- 3 theelepels bakpoeder
- 1 geprakte banaan
- 3 dl melk
- 100 gram gehakte noten
- 40 gram rozijnen
- een scheutje citroensap
- optioneel wat Dark Chocolate Fudge Frosting van Duncan Hines
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 a 180 graden
- Prak de banaan en meng deze met wat citroensap
- Meng het meel met de bakpoeder, de koekkruiden en voeg hier de melk aan toe tot het een mooi deeg is.
- Roer vervolgens de banaan, de noten en de rozijnen door het deegmengsel heen
- Vet een royale bakvorm in
- Stort het mengels in de vorm en strijk de bovenkant glad
- Ik heb als laatste met een vork wat Dark Chocolate Fudge Frosting over de bovenkant "gesmeerd", omdat ik het potje nog had staan en dit me een lekkere toevoeging leek.
- Bak de cake gaar in ongeveer een uur.
Veel bak- en eetplezier!
Facebook Reacties