Yes!

Het is gelukt.. een kruidcake zonder een enorme bak suiker! Fijnfijn!

Er kan eventueel nog een geraspte appel door voor een smeuïgere cake , maar ik heb dit eerlijk gezegd niet gemist.

 

Print

Ingredienten:

  • 225 gram volkoren meel
  • 6 theelepels koekkruiden
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 geprakte banaan
  • 3 dl melk
  • 100 gram gehakte noten
  • 40 gram rozijnen
  • een scheutje citroensap
  • optioneel wat Dark Chocolate Fudge Frosting van Duncan Hines

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 175 a 180 graden

  2. Prak de banaan en meng deze met wat citroensap

  3. Meng het meel met de bakpoeder, de koekkruiden en voeg hier de melk aan toe tot het een mooi deeg is.

  4. Roer vervolgens de banaan, de noten en de rozijnen door het deegmengsel heen

  5. Vet een royale bakvorm in

  6. Stort het mengels in de vorm en strijk de bovenkant glad

  7. Ik heb als laatste met een vork wat Dark Chocolate Fudge Frosting over de bovenkant "gesmeerd", omdat ik het potje nog had staan en dit me een lekkere toevoeging leek. 

  8. Bak de cake gaar in ongeveer een uur.

Veel bak- en eetplezier!

(Visited 15 times, 1 visits today)