Snelle tomatensoep met een Mexicaans tintje

Door Jamilla

Ik mocht onlangs weer aan de slag met producten van Santa Maria. Onderstaand recept heb ik onder andere gemaakt.

Het is een super makkelijk, maar wel ontzettend lekker, soepje. Het recept is gebaseerd op 4 eters.

 

Pin Rate

Ingrediënten

  • 1 pak passata di pomodoro ik gebruikte die van de jumbo
  • 1 liter bouillon
  • 3 eetlepels tacokruiden ik gebruikte die van Santa Maria
  • 2 in punten gesneden wraps
  • 50 gram geraspte kaas
  • een snufje zout en peper naar smaak
  • 4 eetlepels creme fraiche
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 1 klein potje chilibonen
  • 1 klein blikje mais

Instructies

  • Breng de bouillon aan de kook (ik heb gewoon blokjes voor groentenbouilon gebruikt)
  • Voeg de passata toe, maar houd 2 flinke eetlepels apart. 
  • Meng de kruiden met een klein beetje water tot een smeuïge massa en roer dit door de bouillon/passata en zet het vuur zacht. 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Besmeer vervolgens de wraps met de apart gehouden passata en strooi hier geraspte kaas overheen. Schuif de wraps vervolgens  in de oven voor ongeveer 10 minuten.
  • Voeg de mais en de bonen toe aan de soep en proef of je nog meer kruiden wilt gebruiken. Eventueel kun je nog wat zout en/of peper toevoegen, maar mijn ervaring is dat de kruidenmix al behoorlijk zout is. Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen.
  • Haal de wraps uit de oven en zet de soep uit.
  • De soep is inmiddels klaar om opgediend te worden. Schep deze in de kommen en leg op elke kom een plak chedderkaas. Als het goed is, is je soep dik genoeg om er voor te zorgen dat de kaas niet naar de bodem zakt.  Schep overal een schepje creme fraiche op. Steek vervolgens een wrap puntje in elke kom en gebruik de overige punten gedurende het eten. 
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!

Provecho!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!