Review: Roompot de schaapskooi, op vakantie met een dreumes

Door Jamilla

Jawel, 40 hele kilometers van huis ligt het bospark van roompot de schaapskooi. In een kindvriendelijke chalet (TYPE SK5K) verbleven wij een midweek op dit mooie park. Hoe is dat nou, met een dreumes van 1,5 jaar op vakantie?

Ik ben eigenlijk opgegroeid met kamperen, danny meer van de zon vakanties. Aangezien ik niet zo goed van de zon kan genieten met mijn witte huid, hebben we er voor gekozen om lekker naar Epe te gaan met Tess. Lekker dicht bij huis. Helaas hebben we niet de beste week uitgekozen, maar het glunder koppie van Tess maakt de hele week goed, of het nou regende of niet. Zo mooi om te zien dat een klein meisje zó kan genieten, dat het haar niet uitmaakt of we nou in griekenland, spanje of Nederland zitten. Want als Tess geniet, genieten wij ook voor 100%.

Maandag middag klokslag 15u reden we het park op. Even melden bij de receptie en wie zagen we daar? Koos Konijn! Tess compleet in paniek, hoewel Nijne haar favo knuffel is, was dit konijn iets te veel van het goede. Daar sta je dan, een konijn dat zich in alle bochten wringt om leuk en lief te doen en Tess die het op een krijsen zet. Nouja, laten we maar naar het huisje gaan, dan proberen we het morgen gewoon weer!

Toen we het huisje binnen stapten, rook het heerlijk fris en schoon. De vloer was nog vochtig van het dweilen. Snel de auto uitegeladen en de boodschappen en kleding opgeruimd. Er stond een prima bedje voor Tess. Geen opklapbedje, maar een echt houten ledikant mét stevig en dik matras. Onze bedden waren al opgemaakt, omdat we het comfortpakket hadden geboekt. (Handdoeken, rituals mini’s, opgemaakte bedden, handdoek en theedoeken)

Het tv kastje lag vol met houten speelgoed, blokken en een speelkleed. Een kinderstoel, zelfs een klein kunstof tafeltje en twee kleine krukjes. Echt een kinderhuisje! De prive zandbak voor de deur maakt het af. (Helaas was het te regenachtig om daar in te spelen)

Ohja, mocht je reserveren, dan is de koos konijn tas €12,50 echt een aanrader. Ik denk dat kindjes vanaf 1,5/2 jaar er echt wat aan hebben. Er zat een koos konijn knuffel in, een breaker drink yoghurt, appel, sinaasappelsap, muffin, snoepzakje, kleurboekje en kleurpotloden. Ze heeft de hele week met haar nieuwe koos konijn knuffel gesleept. Nu heeft ze dus 2 konijnen die elke keer mee naar bed moeten.

Over bed gesproken, ons bed was prima! Hoewel we thuis 180cm breed zijn gewend, was dit even wennen. (140cm breed) Dat terzijde, het bed sliep prima! Het enige nadeel is, dat het nachtkastje een best harde rand/hoek heeft die hoger is dan het matras. Niet alleen ietswat vervelend voor ons, maar ook voor de kleintjes die s ochtends nog even lekker bij je in bed kruipen en lekker gaan ravotten. Even oppassen dus!

Wat leuk is voor de vroege vogels onder ons, om 09.15 uur is er de Koos Konijn wake up route. Toevallig waren wij om 07.30u al wakker (dat gebeurt ons nooooit) en om 09.15u stonden we voor op het park te wachten om te verzamelen, dachten we. (We dachten dat iedereen zou verzamelen en dan achter Koos Konijn het park door) Niet dus, Koos begint zijn rondje op zijn rijdende troon en rijdt langs bijna alle huisjes en dan stopt ie even als er kindjes zijn voor een high five. Maar goed, Tess durfde gelukkig een high five te geven, dat heeft hoop voor de rest van de week.

Elke middag zijn er diverse activiteiten voor de oudere kindjes. Daar was tess echt nog te klein voor. (Knutselen, speurtocht, ezel rijden, bingo, waterspelletjes, etc.)

‘S avonds om 18u is er een minidisco met Koos Konijn en daarna mag je een knuffel geven. Als je even het filmpje bekijkt, dan weet je precies hoe leuk dat is. Ik kan er niks meer aan toevoegen. Zoals ik al eerder zei, als Tess geniet, genieten wij ook! (En wat waren we trots op!)

Het zwembad op de schaapskooi is gewoon zwembad. Niks meer en niks minder. Hokjes, ook met baby aankleedkussen, kluisjes die niet zo groot zijn en een bak met armzwembandjes die je mag lenen. De tas kan je gewoon het zwembad mee innemen en bij een van de ligstoelen leggen die er zijn.

Het water is prima en zeker voor de kleintjes niet te koud. Ook buiten het bad is de temperatuur aangemaam. Het peuterbadje (40cm diep)  is zelfs nog een paar graden warmer. Het grote bad is 140cm diep.

Tips in en om Epe met een dreumes/peuter/kleuter:

– Kinderboerderij de koperen ezel
Bij de koperen Ezel is van alles te beleven, diertjes, speeltuin, indoor speeltuin, groot terras, skelter baan, ezel rijden. Ontzettend leuk voor kids van alle leeftijden. De toegang is gratis. Het ligt ongeveer 3,5 kilometer van het park.

– Pannenkoekenhuis de veldkamp.
Dit pannenkoekenhuis  de Veldkamp ligt iets verder dan de schaapskooi. Je kan er heerlijk eten of op het terras wat drinken. Tess heeft hier lekker van haar poffertjes zitten smullen.

– Heggies schuur
Heggies schuur is ook in Epe te vinden. Voor kindjes van 2 tot en met 10 jaar kan je hier super leuk klimmen en klauteren. Wij zijn hier niet geweest omdat Tess de indoorspeeltuin op het park vreselijk eng vindt. Maar anders had dit speelparadijs absoluut op ons lijstje gestaan!

Het centrum van Epe ligt op ongeveer 3 kilometer afstand, je vindt er onder andere een AH, Jumbo en een Action. Leuk om eens door te lopen of een boodschapje te doen. Hoewel het winkeltje op het park ook handig is en best redelijke prijzen hanteert.

Wij hebben echt een fijn midweekje gehad en gaan absoluut terug naar dit park of een van de andere Roompot Parken. Wat ik helemaal klasse vond is dat roompot een whatsapp nummer heeft. Er was een lamp kapot gegaan, even een appje sturen en de technische dienst stond binnen 2u voor de deur. Super fijn!

Ps, deze twee sufferds konden nadat we thuis waren, gelijk weer terug. Laptop en een oplader vergeten… Dom dom dom, gelukkig hebben we alles weer terug 🙂

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!