Crunchy sushi uit de airfryer? Eerlijk gezegd geloofde ik er niet in. Wij zijn behoorlijke sushi lovers, elke maand zijn we wel bij ons favoriete sushi restaurant te vinden. Zelf maken is voor mij, een eitje. Of nou ja, het neemt veel tijd in beslag. Maar als ik iedereen zie genieten van mijn sushi dan weet ik dat niet de minste sushi maak. Nadat ik deze sushi uit de airfryer heb gemaakt, ben ik om en zal deze variant blijven!

Vandaag laat ik 2 favoriete varianten zien, met én zonder vis. Want sushi kan ook prima met kip gevuld worden. (Wil je meer sushi ideeën zien? Bekijk dan deze blogpost sushi zelf maken)

Wat heb je nodig?

(Voor 2 personen, 5 rollen sushi)

  • 250gr ongekookte sushi rijst volgens de verpakking gekookt
  • 5 vellen nori; 1 verpakking
  • 2 kipdij filets fijn gesneden
  • 1 flinke scheut ketjap Manis
  • 1 flinke scheut Sweet chili saus
  • Johma zalmsalade 5 el
  • MonChou
  • 1 Komkommer in lange repen gesneden
  • 1 Avocado over de lengte gesneden
  • Boter om de kip te bakken
  • Sushi rolmatje
  • Sojasaus (om te dippen)

Voor de crunch:

  • 2 eieren
  • Bord of bakje met bloem
  • Panko (Japans broodkruim)

Op deze foto zie je de variant met surimi (fijngeprakt), mayo en wat chilisaus. Ook erg lekker. (Je zou dit ook kunnen gebruiken ipv zalmsalade)

Wat gaan we doen?

Zorg dat je alles klaar heb staan en gesneden hebt, dat werkt het snelste.

Bak de kipdijfilet in een pannetje met de ketjap en chilisaus. Laat het lekker in koken. Je krijgt dan een soort van plakkerige kipstukjes. Zodra de kip gaar is, kan je het even wegzetten.

Leg de nori op het rolmatje met de ruwe zijde naar boven. Maak je handen iets nat en beleg de nori met 1/5 deel van de rijst. Spreid het goed uit. Leg er komkommer, avocado en 1/3 van de kip op. (we maken 3 rollen kip)

Pak het matje en rol de onderkant van de nori boven het kipmengsel en druk goed aan. Rol daarna verder. Herhaal deze stappen tot je 3 rollen gevuld met kip hebt.

Voor de zalm rollen doen we hetzelfde alleen vullen de dan met komkommer, avocado, zalmsalade en een klein beetje MonChou. Maak 2 rollen.

De crunchy laag

Verwarm de airfryer op 160graden voor. (Philips XL airfryer)

Rol 2 van de rollen door de bloem, dan door het ei en als laatste door de Panko. Leg ze in de voorverwarmde airfryer en bak in 9 minuten krokant. Ik gebruik gewoon het mandje.

Zodra je alle rollen hebt gebakken, kan je de rollen in 8 stukjes snijden. Eerst door de helft en dan in 4 stukjes snijden.

Sausje:

Mayonaise + wasabi

(Visited 82 times, 1 visits today)