Review: Ninja airfryer mét dubbele mand

Door Jamilla
Ninja airfryer

Meteen was ik verliefd op deze Ninja airfryer mét dubbele mandjes. Als je me een beetje kent, weet je dat ik ook stapelgek ben/was op mijn Philips XL airfryer. Deze heb ik nu ruim 4 jaar, maar deed nog altijd prima zijn ding. In mijn achterhoofd wist is dat er binnenkort wel een nieuwe airfryer zou komen. Tot eind september zou dat een Philips XXL worden. TOTDAT ik deze airfryer tegen kwam via de Slowcookery. Binnen 10 minuten besteld..

–> Update; Deze airfryer is nu ook verkrijgbaar bij Blokker! (Online)

Even een kleine note, dit bericht is niet gesponsord. Deze review komt recht uit mijn hart omdat ik echt onwijs blij ben met mijn nieuwe Ninja Airfryer.

Airfryer met dubbele mand

Dat was één van de belangrijkste redenen om deze Ninja airfryer te bestellen. Zo fijn dat de friet en snacks nu tegelijk klaar zijn. Dat regelt de airfryer allemaal zelf! De mandjes zijn iets kleiner dan de Philips xl.

Ninja Airfryer: 14.5×21 cm ( en dat keer 2) | Inhoud: 1 kilo per mandje
Philips XL: 21x21cm | Inhoud: 1,2 kilo

Een klein ovenschaaltje of aluminium bakje past er prima in. Net zoals een kleine springvorm. (mini). Er passen per mandje 6 cupcake vormpjes in. Het grote voordeel ten opzichte van de Philips XL is dat de vormpjes rechtstaan en niet tegen elkaar ‘hangen’ omdat het mandje van de XL niet helemaal recht is.

Uitneembaar ‘plateau’

In de mandjes zit een uitneembaar plateau. Dit plateau bevat gaatjes zodat vet of vocht terecht komt in het mandje aan de onderzijde. Op de hoeken zitten siliconen beschermknopjes om de binnenpan te beschermen. (Zie foto’s)

Deze plateaus en mandjes kunnen in de vaatwasser. De plateaus zijn ook snel makkelijk met de hand schoon te maken.Hoe groot is de Ninja Airfryer?

Ondanks dat de airfryer 10cm breder is dan de Philips XL, vind ik het formaat nog steeds meevallen. Qua afmeting scheelt het in verhouding niet heel veel. De ninja is 10cm breder, maar daarintegen wel 8 centimeter minder diep. (Handvatten meegerekend.) (De mandjes zijn beide 21cm diep)

Afmeting Ninja airfryer:
38 cm Breed
32 cm Diep (Handvatten meegerekend)
31 cm Hoog

Afmeting Philips XL
28 cm Breed
40 cm Diep ( Handvat meegerekend)
30.5 cm Hoog

Het resultaat qua bakken/power

Dat is natuurlijk het belangrijkste. Ik was bang dat het toch tegen zou vallen ten opzichte van de Philips XL. Misschien een ietsie pietsie langer nodig, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. De friet was perfect krokant, ik heb wel tussendoor een keer geschud. De hapjes waren binnen 8/9 minuten op 180 graden gloeiend heet! Ook de afbakbroodjes waren in 4a5 minuten op 180 graden mooi bruin. (Zonder voor te verwarmen).

Afgelopen week maakte ik er ook een kapsalon mee, dit recept vind je hier:
Kapsalon met shoarma en spitskool

kapsalon ninja airfryer

Voordelen Ninja Airfryer

 • 2 mandjes die afzonderlijk van elkaar te bedienen zijn. Je kan ook 1 mandje aanzetten.
 • Elk mandje kan een inhoud hebben van 1 kilo.
 • Sync/Hold functie:
  Wanneer je bijvoorbeeld in het eerste mandje friet doet, op 190 graden 14 minuten. En in het andere mandje snacks, 180 graden 9 minuten. Dan stel je de functie Sync in. De friet in mandje 1 wordt gebakken. De hapjes in mandje 2 staan op ‘hold’ en gaan automatisch aan zodra mandje 1 bij 9 minuten is aangekomen.
 • Zodra je het mandje openmaakt om te kijken, stopt de airfryer automatisch. En gaat ook weer verder zodra je het mandje dichtschuift.
 • Je kan de 2 mandjes ‘Matchen’ beide mandjes hebben dan dezelfde baktijd/instellingen.
 • Functies zoals; opwarmen, extra cirspy, bakken ( voor bijv. cake), roosteren en zelfs een droogfunctie! ( Heb ik nog niet gebruikt)
 • Telt af op minuten én secondes.
 • Zeer makkelijk in te stellen
 • Elke functie heeft zijn eigen temperatuur waardes.

Temperatuur bij elke functie:
Extra Crisp : 240 graden
Air fry: 150 – 210 graden
Roast: 120-210 graden
Reheat: 130-210 graden
Dehydrate: 40-90 graden
Bake: 120-210 graden

Nadelen

Dat zijn er in mijn ogen niet ontzettend veel. Ik zet ze er wel bij, maar het doet verder niks af aan het apparaat en de baktijden/ resultaten daarvan.

 • Temperatuur instelbaar per 10 graden
 • Klok start altijd op 20 minuten, dit kan je eenvoudig terugzetten naar de gewenste tijd. Wanneer je de knop langer indrukt gaat het sneller.
 • Wanneer je de funtie Sync of Match gebruikt en je trekt 1 mandje los om te kijken, dan stopt deze. De andere loopt verder. Dan lopen ze dus niet meer tegelijk maar zal er enkele seconden verschil in zitten. ( Ik kan me daar eigenlijk niet druk om maken )
 • Er past bijvoorbeeld niet meer een groot stuk pizza in, omdat het mandje smaller is. (Ik bak zelf altijd pizza’s in de oven, omdat wij allemaal tegelijk onze pizza willen)

Prijs van de Ninja Dual zone airfryer

Update November 2020: De Blokker verkoopt ook deze Airfryer voor €175,-. Dit is exact dezelfde variant. –> Ninja Foodi Airfryer dubbele mand

Op dit moment verkoopt de Slowcookery de Ninja Dual zone 7,6 ltr airfryer voor €180. Deze prijs is inclusief introductie korting. Deze korting geldt nog tot en met 16 oktober 2020. Daarna zal dit schitterende apparaat €199,- kosten.

Wat vind ik van die prijs?
Ik vind dit een hele reële prijs voor een aifryer die zeker niet onder doet voor de Philips XL. Zeker gelet op wat ik belangrijk vind; de twee mandjes en de inhoud wat je tegelijk kan bakken. Ook als je een keer wat minder wil airfryer, dan hoef je maar 1 mandje aan te zetten.

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!