4,6K
Deze komkommersalade met kip is weer een heerlijk snel recept. De yoghurt dressing, die maakt het extra lekker!
Deze salade is bijvoorbeeld erg lekker bij gekookte sperzieboontjes.De kip heb ik gebakken in mijn airfryer, maar deze kan je natuurlijk ook in een pannetje bakken.
Vorige week maakte ik ook deze makkelijke koude (sperzie)bonenschotel die je ook makkelijk als salade kan eten.
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet of kipdijfilet
- 1 komkommer
- 150 ml griekste yoghurt
- 75 gram mayonaise
- 1 flinke snuf paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- zoetstof naar smaak optioneel
- 1 (klein) uitje fijn gesnipperd
- zout/peper naar smaak
Instructies
- Bak de kipfilet op 160 graden in 12 minuten gaar ( Airfryer)Of bak de kip imet wat boter of olie in een pannetje gaar.Snijd de kip daarna in kleine stukjes en laat afkoelen.
- Was de komkommer en snijd deze in kleine stukjes en meng de afgekoelde kip erdoor. Ook het uitje mag erdoor.
- Meng de griekse yoghurt met de mayonaise, paprikapoeder, knoflookpoeder en de zoetstof. Giet dit daarna door de komkommer en kip.
- Breng op smaak met wat peper en zout
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Volg me @knutselenindekeuken
Facebook Reacties