Filet Americain is echt iets waar je me blij mee kan maken. Maar nog leuker en lekkerder om zelf filet americain te maken. Dit recept is genoeg voor 2 grote bakjes. Je zou het zelf nog kunnen halveren, dan heb je ook genoeg voor een gezellig avondje.
Ik heb tartaar gebruikt uit de supermarkt. Durf je dat toch niet helemaal aan? Dan kan je de tartaar ook bij de slager verkrijgen.
Ik maak de filet americain op dezelfde dag dat ik het gekocht heb. De filet eten we dan die dag én de dag erna. Langer wil ik rauw vlees niet bewaren.
Mocht je de voedingswaarde willen hebben, laat dan even een reactie hieronder achter dan zal ik deze nog aanvullen. 😘
–> Kleine toevoeging: Worcester(shire)saus is niet kha, dit bevat 21khd per 100ml. Je gebruikt ongeveer 20 ml (4khd) in dit hele recept. Dit is voor ongeveer 4 personen, dus eigenlijk is deze smaakmaker verwaarloosbaar. Daar hoef je je geen zorgen om te maken.
Lijnzaadcrunchies
Wij hebben de filet gegeten met lijnzaadcrackertjes. Makkelijker gaan ze niet worden, je hebt alleen water en lijnzaad nodig. Het recept vind je hier : Lijnzaad crunchies
Filet american
Ingrediënten
- 300 gram tartaar
- 3 el mayonaise
- 2 el worcestersaus
- 1 tl mosterd
- 1 tl paprikapoeder
- 1 eidooier
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Meng alle ingredienten door elkaar. Ik heb hiervoor een vork gebruikt. Je kan altijd de hoeveelheden aanpassen, door bijv wat extra mosterd toe te voegen of een schepje extra mayo zodat het iets romiger wordt. Breng de filet american opsmaak met zout en peper.