Het is me weer gelukt, een maaltijd met bijna alleen maar groenten! Het is misschien niet helemaal de teriyaki die je kent, want ik heb wel alle suikers eruit gelaten. Daardoor is de saus wat dunner.. maar qua smaak is het perfect!
De rode ui is wat hoger in koolhydraten, maar ik neem liever een keer rode ui dan een baksel. Dit recept bevat per porte 11.4 khd, waarvan 10,5 gr khd uit groenten!
Zoals je ziet is het vet gehalte bij dit gerecht wat lager, ik probeer altijd qua vetten wat te schommelen. Je hebt daarin best de ruimte.
Ik heb per persoon 100 gram bloemkoolrijst gebruikt. Ben je de enige die koolhydraatarm eet aan tafel? Maak dan 100 gram bloemkoolrijst voor je zelf en maak voor de ander(en) rijst of noedels bijv. De saus kan je gewoon vermeerderen en kan iedereen prima eten!
Kip Teriyaki met spinazie
Ingrediënten
- 400 gr kipdijfilet in blokjes gesneden 0 khd
- 200 gr bloemkoolrijst 6khd
- 50 ml sojasaus kikkoman 1.6 khd
- 50 ml water 0 khd
- 100 gr rode ui in grove stukken 10 khd
- 150 gr courgette in stukjes gesneden 3.4 khd
- 200 gr spinazie vers 1.8
- 1 scheutje sesamolie 0 khd
- 1 snufje knoflookpoeder
- scheutje zoetstof 0 khd
- (zonnebloem)olie 0 khd
Instructies
- Meng de sojasaus, water, sesamolie, zoetstof en knoflookpoeder in een kommetje en zet dit nog even weg.
- Verwarm de olie in een wokpan en bak hier in de kip en de ui goedbruin. Voeg ook de spinazie toe samen met de courgette. Zodra de spinazie is geslonken giet je de saus erin.
- Laat dit nog enkele minuten doorpruttelen. Bak ondertussen de bloemkoolrijst in een apart pannetje gaar met wat boter of olie.