Glutenvrij uit eten: Het Drentse Steakhuis de steakerij

Door Jamilla

Met de Pasen zijn we een weekendje in Borger op het Roompot park bospark Lunsbergen geweest.

Daar hoort natuurlijk een avondje uit eten bij. Al maanden heb ik social deal op mijn telefoon staan, maar eigenlijk nooit naar om gekeken. Afgelopen weekend was dan hét moment om het eens uit te proberen.

Ik heb het er wel eens met Danny over gehad waarom een restaurant zich aanmeldt bij Social deal. Over het algemeen geef je een korting van 50%. Eigenlijk dachten we dat het vooral restaurant zouden zijn, die aan de rand van de afgrond hangen. Oeps

We kochten 4 vouchers en gingen op pad. We waren erg vroeg en waren de eersten in het restaurant de Steakerij.

We werden meer dan vriendelijk ontvangen door (waarschijnlijk) de eigenaresse. Vooraf de vraag nu of er dieet wensen waren. Voor ons niet nodig, maar ik weet hoe lastig het kan zijn als je glutenvrij moet eten. (Niet elk restaurant weet hoe dat moet)

Als voorgerecht nam ik de gerookte zalm en Danny de rundermuis.

Mijn voorgerecht was simpel, maar erg lekker. Een frisse ijsberg salade met dressing met natuurlijk gerookte zalm.

Ook het voorgerecht van Danny was ontzettend lekker.

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht koos ik de varkensmedaillons. Ik kreeg 4 mooie stukken vlees. Ter garnering lag er een strikje witlof met ham en kaas, quiche en een courgette pakketje met pesto en roomkaas. Wat ook erg lekker was! Overigens kreeg elk gerecht deze kleine gerechtjes erbij.

De medaillons waren echt ontzettend lekker. Perfect bereid. Naast ons hoofdgerecht hebben we gekozen voor frietjes erbij, van die lekkere dikke! Ook werd er een frisse salade met aardbeien geserveerd. Alles was meer dan genoeg.

Danny ging voor de spare ribs. Voordat we gingen lazen we wat negatieve reviews over de spare ribs, maar wat waren de spareribs lekker! Niet doordrenkt in een marinade, maar zacht gekruid. Zoals wij ze nog nooit gegeten hadden. Het vlees was zo zacht, dat het zo van het botje afviel. Precies zoals een spare rib hoort te zijn.

Het dessert

Simpel maar lekker. Ik heb het dessert genomen met een Drents Kniepertie, een krokante koek met 2 bolletjes boeren roomijs.

Danny ging voor de Brownie, die overigens ook erg lekker was. Het verbaasde me oprecht dat zelfs de desserts glutenvrij zijn. Eigenlijk waren ze super lekker!

Op de een of andere manier heb ik geen foto van mijn dessert. Het zag er zo lekker uit, dat ik het snel heb op gegeten.

Ik heb het zelfs nog extra nagevraagd of de desserts zeker glutenvrij zijn, want ik kon het echt niet geloven.

Conclusie

We hebben meer dan lekker gegeten en raden je dit restaurant van harte aan! Mocht je binnenkort opzoek zijn naar een lekker restaurant en je bent in de buurt, ga dan hier naar toe.

En wil je helemaal goedkoop uiteten? Scoor dan via Social deal een 3 gangen menu bij de steakerij voor €15,50. (Op moment van schrijven 9 april 2018 nog te bestellen)

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!