Een makkelijke bloemkoolschotel die je ook prima van te voren kan klaar zetten. En dan nog even opwarmen in de oven. Het recept is genoeg voor 4 personen. Eet er bijvoorbeeld dan nog wat sla en wat avocado bij.

 

Heb je meerdere eters aan tafel die wel koolhydraten eten? Bak dan voor hen wat aardappeltjes. Zo eet je als gezin toch ongeveer het zelfde en hoef je niet 2x te koken.

Wij hebben weer heerlijk gesmuld, ik heb nog wat over. Dat wordt mijn lunch voor morgen 🙂

Print

Bloemkoolschotel

Ingredienten:

  • 600 gram bloemkool roosjes in 4 gesneden
  • 300 gram gehakt
  • 400 gram tomaten blokjes uit blik
  • 1 ui fijn gesneden
  • 200 gram ricotta
  • 125 gram mozzarella 1 bol
  • 35 gram parmezaanse kaas geraspt
  • bakboter/ olie
  • peper/ zout
  • basilicum gedroogd
  • oregano gedroogd

Instructies:

  1. Kook de bloemkool roosjes kort. Ze moeten net niet gaar zijn. Dit omdat ze ook nog in de oven gaan. Giet ze af en zet even weg. (Dit kan je ook al van te voren doen)

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden

  3. Bak de ui ongeveer 4-5 minuutjes met wat bakboter of olie. Doe daarna het gehakt erbij. Bak het gehakt rul. 

  4. Zodra het gehakt gaar is, giet je het vocht uit de pan. Giet daarna de tomaten blokjes erbij en breng op smaak met peper/zout, oregano en basilicum. Laat het vocht nog iets inkoken. 

  5. Meng in een kom de ricotta, mozzarella en parmezaanse kaas door elkaar. De mozzarella kan je in klein stukjes snijden. (of raspen)

  6. Giet het tomaten- gehakt mengsel over de bloemkoolroosjes en roer dit door. 
    Leg de helft hiervan in een ovenschaal en verdeel de helft van de kaas erover. Doe daarna de andere helft van de bloemkool erbij en ook de rest van de kaas verdeel je erover.

  7. Bak de schotel op 200 graden in ongeveer 25-30 minuten. 

 

 

(Visited 74 times, 2 visits today)