Filmtip: The boy in the striped pajamas

Door Jamilla

Een film waar ik van onder de indruk ben, kom ik niet vaak tegen. Nadat de film was afgelopen was ik echt even ondersteboven. Alsof ik in de film gestapt ben en een van een afstandje stond te kijken maar niet kon ingrijpen.


De film komt uit 2008, maar de film speelt zich af in de tweede wereldoorlog. Je volgt een gezin met aan het hoofd vader die een promotie krijgt. Hij wordt directeur van een kamp in Polen. Het hele gezin verhuisd daarom dichtbij het kamp, maar ver genoeg zodat de 2 kinderen van het gezin niets zouden merken van alles wat zich achter het hek afspeelt.

Toch ziet de 8 jarige Bruno vanuit zijn slaapkamerraam, ‘farmers’ in pyjama’s. Hij is nieuwsgierig en gaat op onderzoek uit via de achtertuin. Daar stuit hij op het hek en op de kleine schmuel. Eveneens 8 jaar én ook hij heeft een gestreepte pyjama aan. Dag in dag uit ontmoeten ze elkaar bij het hek. Ze worden vrienden.

Schmuel vertel Bruno dat hij zijn vader kwijt is en Bruno besluit hem te helpen zoeken achter het hek. Hij krijgt van Schmuel een ‘gestreepte pyjama’ zodat hij niet opvalt…….


Hoewel het niet de meest gezellige film is, kan ik je de film absoluut aanraden. Danny’s reactie was; ‘huh nu al afgelopen, wat een korte film’. Je wordt zo de film ingezogen dat je de tijd compleet vergeet.

Wij vonden deze film op Videoland, zonder ondertiteling. Maar wij konden deze film prima volgen! (Als het goed is, is deze film ook op Netflix te vinden 🙂 )

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!