Heerlijke snelle pindasoep

Door Jamilla

Afgelopen zondag kreeg ik spontaan zin in pindasoep als lunch. Vreemd, maar waar…  Vol enthousiasme ging ik in de sprint naar de voorraadkast om te checken of ik alle benodigde ingrediënten nog thuis had en gelukkig was dit het geval.

Ik ging voor het gemak en heb de bouillon gemaakt met behulp van blokjes (Lees: ik wilde snel aan de pindasoep en had gewoon niet voldoende geduld om een verantwoorde bouillon te maken…. sssst).

Als vulling zou je kunnen kiezen voor taugé, gekookt ei, sperzieboontjes, stukjes vlees of combinaties daarvan. Ik heb geen extra vulling toegevoegd, omdat ik de pindasaus heb gemaakt van de overgebleven soep .

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels olie
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 liter kippenbouillon
  • 350 gram smeuige pindakaas MET stukjes ik gebruikte de goedkoopste variant bij de jumbo.
  • 1 flinke scheut ketjap
  • 1 eetlepel lekkere pittige sambal
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 kleine teentjes knoflook uitgeperst of fijngesneden
  • 2 eetlepels maizena
  • 200 ml kokosmelk

Instructies
 

  • Het fijngesneden uitje samen met de knoflook en kerriepoeder bakken (ongeveer 3 minuten) tot het mengsel mooi bruin kleurt. Vervolgens de sambal er doorheen scheppen en dit nog voor ongeveer 1 minuut samen bakken.
  • De bouillon en de ketjap toevoegen en het geheel aan de kook brengen. Vervolgens het vuur iets lager zetten en de pindakaas toevoegen. Ik doe dit zelf schepje voor schepje, omdat mijn garde anders behoorlijk begint te plakken 🙂 .
  • Wanneer de pindakaas volledig is opgelost voeg je de kokosmelk toe en verwarm je de soep opnieuw. Dit hoeft niet te koken! 
  • Eventueel kun je met behulp van een maïzenapapje de soep nog wat dikker maken, maar dit hoeft natuurlijk niet.
  • Garneer de soep met bijvoorbeeld stukjes kroepoek, tauge, gekookt ei, seroendeng of waar je ook maar zin in hebt op dat moment!

In plaats van pindakaas kun je overigens ook een zakje Pinda Sambal Trafasie (Faja Lobi) gebruiken. Dit is officieel een echte Surinaamse mix voor pindasaus, maar doet het ook heerlijk in de soep. Je moet dan wel de volledige 200 gram gebruiken. Ik koop dit af en toe bij de Jumbo.

Als je er, net als ik, voor kiest om de garnering pas toe te voegen als de soep in je kom zit dan kun je met behulp van maïzena onwijs lekkere pindasaus maken van de overgebleven soep!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!